Закуски до пива в домашніх умовах

«Запроси друзів на пиво – проведеш ти день красиво!» – сповіщає сьогоднішня загальнонародна премудрість. Пивні вечірки в компанії друзів з сушеної рибкою, горішками і сухариками – це, безумовно, задушевно, проте якось зазвичай і можна сказати що, такий план заходів нуднуватий. У жителів інших країн проходять різні гуляння та фестивалі, вони і сенс в пиві знають, і вживати його вміють, і торжества пивні у них зовсім непрості і з різноманітними смачненьким закусками.

А у нас? Придбали пляшку або банку пивка, а до них горішків, сухариків або рибки, випили перед сном після трудового дня, або в гаражі з друзями, або з насінням на лавці біля під’їзду і ніяких інших закусок до пива багато не вживають, крім перерахованого вище набору. Але ж погодьтеся, що в разі такого проведення часу багато хто не відчувають свята для душі як хотілося б. Але багатьох чоловіків це влаштовує, а ось дівчата не підтримують подібного роду посиденьки з закусками напханими різної хімією, адже в них немає нічого корисного, а все ж кожна їжа повинна бути апетитною і корисною.

Ми думаємо багато з вас згодні з тим, що краще провести вечірку в компанії друзів з домашніми закусками. О так, ще якщо їх приготувати з любов’ю вони будуть набагато смачніше і вигідніше, адже їх вийде більшу кількість ніж покупних, а отже вистачить усім. Так як пиво в основному п’ють у великих компаніях, а придбані чіпси і сухарики досить моментально закінчуються. З цієї причини переважно в цілому готувати закуски будинку.

Як правило, за традицією до пінного напою подають приготовані закуски з різних морепродуктів, курячих крил (копчених або підсмажених), приготовлені сирні кульки або палички, запеченої картоплі, різноманітні чіпси (їх можна готувати не тільки з картоплі, але і застосовують інші овочі), хлібні сухарі, грінки, ковбасні вироби та багато інших. ін.

Ми раді вітати вас в спеціальному розділі нашого веб – сайту, в якому є багато різних рецептів з приготування закусок до пивних вечірок. Ви самі переконаєтеся в тому, що зробити швидкі і оригінальні закуски до пінного напою власноручно дуже легко і в подальшому вже не станете купувати їх в торгових центрах.

У нашій сьогоднішній статті ми надамо вам різні рецепти приготування закусок до пива в домашніх умовах.

Рецепт курячих крилець з хрусткою скоринкою

Для їх приготування багато часу не знадобиться і в результаті отримаєте величезну винагороду від приємного смаку.

І так, нам знадобитися:

  • 15 шт. курячих крил;
  • 1 ст. л. масла з оливки;
  • 1 ст. л. часникового порошку;
  • 1 ст. л. гірчичного порошку;
  • 0,5 ч. Л. паприки
  • 0,5 ч. Л. порошку каррі;
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Спосіб приготування:

Спочатку відрізаємо у крилець останню фалангу, добре промиваємо їх проточною водою. Потім в окремому посуді змішуємо часниковий і гірчичний порошок з оливковою олією, додаючи суміш паприки і каррі, солимо, перчимо до смаку вливаємо трохи водички. Приготовленої сумішшю добре намазуємо наші крила, загорнути в плівку і залишаємо настоятися протягом 1 години. Готуємо в аерофрітюрніце, якщо така є, а при відсутності в духовій шафі, при цьому їх потрібно розігріти до 180 градусів потім викласти наші крильця і ??готувати 20 – 25 хв. поки не утвориться золотава хрустка скоринка. Подавати до столу можна з кетчупами або соусами, а запечена картопля буде до них дуже хорошим гарніром.

Палички з твердого сиру

Готуються протягом 20 хвилин.

І так нам знадобиться:

  • 500 гр. твердого сиру;
  • 2 курячих яйця;
  • 50 гр. вершків;
  • 1 ст. борошна;
  • 2 ст. панірувальних сухарів;
  • олія для обсмажування.

приготування:

Спочатку порізати сир невеликими брусочками однаковими по товщині. Потім беремо три посудини, в першій змішуємо яйця з вершками, в другу насипаємо борошно, а в 3 ю – сухарі. Далі беремо глибоку сковорідку, вливаємо в неї соняшникова олія і добре розігріваємо. Приготований сир спочатку мачає в борошні, потім в суміші вершків з яйцями, в кінці обвалюють в сухарях і викладаємо на сковороду. Смажити палички з сиру в киплячій олії 5 хв поки не зарум’яняться.

Рецепт креветок з часниковим соусом

На сьогоднішній день це звичайно ж царська закусочка до пінного напою.

Нам знадобиться:

  • 1 кг. креветок;
  • 3 – 5 горошин запашного перцю;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 3 – 4 ст. л. гострого кетчупу;
  • 0,5 ст. свіжонарізаних кропу;
  • 3 зубці часнику;
  • сіль і лаврове листя до смаку.

Спосіб приготування:

Набираємо в каструлю воду і прокіпячіваем, додаємо в неї сіль, перець, лаврушку і висипати креветки, доводимо до кипіння і знімаємо залишаючи постояти ще 5 хв., Відціджуємо через друшляк. Потім ставимо на плиту велику сковороду і розтопивши в ній вершкове масло висипаємо туди креветки, ретельно помішуючи злегка обсмажити. Потім додати всі інші інгредієнти кетчуп, кріп і в кінці часник прожарюючи ще 5 хв. знімаємо з вогню. Закуска готова до вживання.

Кільця з лука у фритюрниці

Це звичайно ж вельми відома закусочка, правда не всім вона до смаку проте під пінний напій дуже хороша.

Складові:

  • 2 великі цибулини;
  • 2 ст. борошна;
  • 2 ч. Л. солі;
  • 1 ч. Л. перцю;
  • 0,5 ст. крохмалю з кукурудзи;
  • 1 ст. кип’яченої води, попередньо охолодивши;
  • 2 жовтки з яєць;
  • 1 лимончик;
  • олія для обсмажування.

Спосіб готування:

Цибулю ріжемо кільцями товщиною в 0,5 сантиметрів. Борошно сіль і перець змішуємо в мисці і обвалюють у ній нарізану цибулю. Потім в окремому посуді готуємо кляр: в борошно, що залишилося, вливаємо охолоджену воду, додаючи крохмаль і жовтки з яєць добре розмішуємо, вмочивши в ньому колечка, викласти їх на тарілку щоб скло зайве тісто. Встановлюємо на плиту сковороду, додаємо масло і розігріваємо до 180 градусів і обсмажувати цибулю до рум’яної скоринки протягом 2 – 3 хв. Після приготування викласти на блюдо і прикрасити лимонними часточками.

Часникові грінки до пивка

Всім подобаються сухарики на закусочку до пива, але приготовані грінки в домашніх умовах будуть набагато смачніше і корисніше покупних.

Необхідні інгредієнти:

  • пол батона житнього хліба;
  • 1 головка часнику;
  • 50 – 60 м соняшникової олії.

приготування:

Мелений чорний хліб порізати шматочками потрібної вам форми. Часничок ошкурівать, розплющуємо в землянці і перемішуємо з сіллю. У добре розігріту сковорідку залити пісне олію і покласти туди шматочки хлібця обсмажуючи його з усіх боків протягом двох хвилин до золотистої скоринки. Готові грінки змащувати часниковою сумішшю з сіллю. Подавати в охолодженому вигляді.

Картопляні човники з беконом і сиром

Нам знадобиться:

  • 2 кг. картоплі середнього розміру
  • 300 м твердого сиру;
  • 300 м бекону або шинки;
  • 1 пучок зеленого цибульки;
  • 70 р олії.

приготування:

Картопля разом з шкіркою добре вимити з щіткою. Розміщуємо її в поліетиленовий пакет, зав’язуємо, робимо кілька проколів ножем і відправляємо в мікрохвильовку на 8 – 10 хв. Готову картоплю розрізаємо навпіл даємо їй охолонути. Бекон або шинку нарізати маленькими скибочками. Твердий сир натираємо на тертці. У картоплі вийняти ложкою м’якоть для освіти човників. Виливаємо в каструлю олію, розігріваємо до кипіння і обсмажуємо в ньому човники до золотистого кольору. Викладаємо їх на тарілку застелену серветкою щоб зайве масло з них скло. Начиняємо остиглі човники скибочками бекону зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту духовку. Виймаємо після того як сир добре розплавиться. Подавати до столу посипавши нарізаною зеленою цибулею.

сардельки мариновані

Вельми цікавий і нехитрий рецепт апетитних і пікантних сардельки.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 кг сардельки;
  • 10 р меленого коріандру;
  • щіпка меленої кориці і духмяного перцю;
  • по 10 г. солі і цукру;
  • 400 мл оцтової кислоти;
  • хрін або гірчиця;
  • 3 шт. гострих перчин;
  • 3 мариновані огірки;
  • 1 цибулина;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 л води.

Спосіб приготування:

Нарізати мариновані огірки і очищений часник тоненькими пластинками. Лучок порізати півкільцями. Воду закип’ятити, додати оцтову кислоту, мелений коріандр, сіль і цукор, запашний перець. У сардельки по всій довжині зробити надрізи, вилажіваем в них по 1 шматочку нарізаного огірочка, часнику, цибулі і гіркого перцю. Зверху змастити гірчицею або хріном. У каструлю на дно викладаємо шар цибулі потім сардельок і так само чергуємо до кінця. Після заливаємо готовим охолодженим розсолом. Маринуємо 1 -2 дня при кімнатній температурі і подаємо до столу.

Рецепт чіпсів з курки

Чіпси з курячого філе прекрасна закусочка до пінного напою.

Нам знадобиться:

  • 2 курячих грудки;
  • 1 ст. л. олії;
  • 30 г води;
  • 0,5 ч. Л. меленого перцю;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 0,5 ч. Л. меленого коріандру;
  • 1 пучок зелені кропу.

Спосіб приготування:

М’ясо миємо, відокремлюємо від кісток і шкірки і нарізаємо тонкою соломкою. У ємності змішуємо воду з соєвим соусом потім додати в нього курятину і інші спеції і ставимо в холод на 4,5 години. Після додати нарізану зелень перемішати і викласти на листочок, попередньо застеливши його фольгою. Шматочки не повинні торкатися між собою. Поставити в духовку з температурою 110 градусів на 2 – 2,5 години для підсушування. У процесі приготування потрібно кілька разів перевернути.

Кілька по домашньому

Ароматна, слабосолона, запашна кілечка буде хорошою закускою до пива.

Складові:

  • 300 м мороженої кільки;
  • 300 мл води;
  • 65 г солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. запашного перцю горошком;
  • 1 ст. л. суміші з перців;
  • 2 лаврові листки;
  • 1 лимон.

приготування:

Морожену кільку потрібно поставити на розморожування, бажано на ніч на нижню полицю в холодильнику, щоб не було шокового оттаянія, тому що, якщо це робити в мікрохвильовці або під цівкою води вона стає м’якою. Далі змішуємо в каструлі сіль, цукор додаємо всі прянощі і заливаємо водою, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Охолоджуємо відвар до кімнатної температури. Лимон нарізаємо кільцями видаливши з нього кісточки. У скляну ємність викладаємо підготовлену кільку, заливаємо відваром і зверху кладемо нарізаний лимон. Ставимо в холодильник на добу. Кілька готова до вживання.

відварені раки

Готується закусочка дуже швидко. Воду закип’ятити, посолити, додати лавровий лист, зелень кропу або петрушки покласти в неї раків і варити протягом 10 хвилин, відкидаємо на друшляк нехай стекут і подаємо на стіл.

Також раки можна варити в пиві або квасі для цього беремо 12 раків, половинку ст. л. солі, 2 л. пива, 2 ст. води, 5 шт. перцю горошком і лавровий лист. Варимо 9 – 10 хв. відціджуємо, викладаємо на блюдо і посипаємо зеленню.

Багатьом звичайно ж не відомо скільки з роками люди придумали різноманітних закусок до пінного напою. Большуюя частина їх можливо вільно зробити в домашній обстановці. У нашій рубриці про закусках до пива ви знайдете безліч рецептів дуже смачних страв. Візьміть ініціативу у власні руки, знаходите потрібні рецепти і посиденьки за келишком пива з друзями неодмінно будуть унікальними і апетитними. Приємного вам відпочинку.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *