Як вибрати посудомийну машину

Посудомийні машини стають все більш звичними на наших кухнях, у магазинах представлена велика різноманітність цих корисних пристроїв. Як же вибрати відповідну модель? Розповімо про види і важливих функціях посудомийних машин та критерії їх вибору.

Посудомийна машина дозволяє позбутися однієї з найбільш нелюбимих видів домашньої роботи. Якість машинного миття набагато вище, ніж у ручного, вона здатна відмивати складні забруднення без зусиль з боку людини, на склі не залишається плям і розлучень, посуд просто виблискує і позбавлена будь-яких мікробів.

Види посудомийних машин

Сьогодні виробники пропонують два основних види машин: вбудовувані і встановлюються окремо. Перші цікаві тим, що ховаються за фасадами меблів і не порушують стрункості кухонних меблів, але коштують такі моделі досить дорого, окремі моделі можуть бути підлоговими і настільними, вони більш дешеві, легко можуть переміщатися при необхідності, але порушують композицію кухонних меблів.

Функції: необхідні та факультативні

Виробники намагаються передбачити різні сценарії використання посудомийки, тому у пристрої може бути встановлено до 12 програм. Вибираючи посудомийну машину, зверніть увагу на найважливіші функції:

  • стандартна, яка миє посуд середнього ступеня забруднення при температурі близько 50 градусів,
  • швидка призначена для миття посуду з невеликими забрудненнями, інтенсивна, відповідно, для сильно забрудненого посуду,
  • функція замочування, застосовувана для застарілих і сильних забруднень, наче пригоріла молочної каші.

Без цих програм машина не зможе повністю задовольнити потреби сім’ї.

  • Інші функції можна вибирати у відповідності з потребами конкретної сім’ї, до таких можливостей відносяться: відстрочка старту, замок дверцят, подвійна мийка для різного посуду, індикатор жорсткості води, половинне завантаження, і багато інші.

Критерії вибору

Клас енергоспоживання. Чим вище клас машини: А++, наприклад, тим економічніше споживання нею енергії, але тим вище, зазвичай, її вартість. Клас, А нижче невигідний, так як економія на вартості дуже швидко поглинеться платою по рахунках за електрику, тим більше, що неекономічні пристрої завдають шкоди навколишньому середовищу.

  • Рівень споживання води. Машини діляться на 3 виду: високоекономічні, економічні і звичайні, розрізняються по кількості використовуваної води для повного завантаження, а також вартістю, чим вище економія, тим вище ціна агрегату. Але звичайні машини споживають води занадто багато, тому вибір варто зробити між 2 першими видами.
  • Вид сушки. Випускаються машини з трьома різними способами сушка посуду: конденсаційна, яка не вимагає витрат електроенергії, акумуляторні, в яких електричний теплообмінник здійснює подачу нагрітого повітря і з сушінням гарячим повітрям – найбільш ефективні моделі, вони швидко і ідеально сушать посуд, не залишаючи на ній розлучень.
  • Габарити і об’єм завантаження. Вибирати посудомийну машину слід виходячи з розмірів сім’ї і використовуваної кількості посуду, пристрої бувають полнообъемными, вони мають найбільший розмір і можуть одночасно вимити до 14 комплектів посуду, середні машини можуть бути значно вже і миють близько 9 комплектів і компактні моделі на 4-5 комплектів.
  • Управління. Пристрій може мати механічне керування у вигляді важелів і електронний. Перше відживає свій вік, так як не дає можливості користуватися новітніми функціями, тому вибір варто робити на користь електроніки.
  • Безпека. Функція захисту від протечек – це важливий критерій, так як ніхто не застрахований від поломок, а ця можливість дозволить зберегти воду всередині машини і не зіпсувати підлогу і не залити сусідів.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *