Як швидко приготувати малосольні огірки в пакет

Малосольні огірки: рецепти швидкого приготування в пакеті краще просто не знайти. Звичайно, вже складно визначити, звідки саме і коли такий рецепт з’явився, але можна з упевненістю сказати, що популярним він став в останні п’ять років. Для засолювання знадобиться, крім огірочків, солі та певної зелені (на вибір господині) кілька цільних пластикових пакетів.

За таким рецептом можна швидко, в лічені години (а іноді і хвилини) вийде приготувати хрусткі і ароматні малосольні плоди. Готуються такі огірки без використання додаткового розсолу, що ще більше спрощує увесь процес приготування закуски. Пакет з огірками потрібно кілька годин полежати в холодильнику. Ми підкажемо, як робити огірки на зиму хрусткі, без стерилізації.

Рецепт №1. У пакеті

Що знадобиться:

  • Кілограм зелененьких невеликих огірочків;
  • Головка часнику (можна солити без часнику);
  • Столова ложка солі без гірки;
  • Пучок кропу (зелень можна брати за бажанням: листя вишні або корінь хрону, базилік або перець чилі);

Порада! Буває так, що на грядці або на ринку не знайти маленьких огірків: всі великі і міцні. У такій ситуації треба буде просто кожен плід розрізати на 2-4 частини і сіль овочі вже в такому нарізаному вигляді.

Реалізація рецепти швидкого приготування малосольних огірків в пакеті починається з того, що плоди потрібно гарненько промити. Потім витерти, обрізати кінчики з двох сторін. Викласти плоди в пакет, присолити, додати зелень (нарізати середніми шматочками). Тепер пакет зав’язати (перевірити, щоб він не протікав). Замотати ще кілька пакетів і добре перемішати. Залишити на кілька годин у холодильнику, по можливості, періодично перемішувати. Ви знаєте, як робити огірки з кетчупом чилі на зиму?

Огірки будуть готові вже через дві години, але, якщо є така можливість, то краще залишати їх у пакеті довше, наприклад, на десять годин. Готові огірочки можна кілька днів зберігати в холодильнику. Але краще такий продукт їсти відразу, а на наступний раз просто і швидко робити нову порцію.

Про які особливості пам’ятати при приготуванні малосольних огірків в пакеті:

  • Аромат з’явиться вже через кілька хвилин;
  • Чим більше часу огірки проведуть у пакеті, стануть тим пахучіше і смачніше. Але їсти огірочки можна вже через дві години: вони будуть відмінними;
  • Якщо на кухні жарко, то огірки просолятся швидко. Але, швидше за все огірки в пакет робляться саме в холодильнику;
  • Чим дрібніше нарізати огірки, тим вони швидше стануть малосольними. При нарізці в тонкий кружечок вийде їсти малосольный продукт вже через півгодини;
  • Укропные парасольки для такої засолювання теж підходять. Вони відмінно діляться своїм ароматом;
  • Не варто хвилюватися, що при засолюванні не використовується розсіл. Огірки будуть солитись в тому соку, який овоч сам виділити при впливі солі і відсутності надходження повітря;
  • Огірки будуть смачними і ароматними, хрусткими. Якщо хочеться, щоб вони вийшли гострими, то потрібно додати більше часнику або перець чилі;
  • Коли солі не вистачає, то огірки можна досолити вже після повного приготування;

Рецепт №2 (суха засолювання в банку)

В скляній посудині під пластиковою кришкою огірки теж можуть відмінно засолиться. Так що, якщо вдома не знайшлося не дірявого пакета, то можна звернути свій погляд на банку. Підготувати плоди слід точно також як в першому рецепті. Потім укласти в банку, засипати сіллю, додати дрібний кріп, часник, іншу зелень і прянощі на власний смак. Потім банку закрити пластиковою кришкою і гарненько потрясти кілька хвилин. Через п’ять годин при кімнатній температурі, огірки будуть вже готовими до вживання. Зверніть свою увагу на страви з кабачків: рецепти швидко і смачно з фото.

Ось такий рецепт швидкого приготування малосольних огірків в пакеті. Напевно, це самий простий і не вимогливий рецепт закаток для домашнього вжитку (не консервування). Але в смакових якостях і ароматі сумніватися не доводиться: все буде на висоті!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *