Як пити самбуку: самі правильні способи

Багато з нас вже давно чули про таке алкогольному напої, як самбука. Але крім самої назви чи багато ми знаємо про нього? В першу чергу варто сказати, що це лікер, і батьківщиною його є Італія. Особливістю напою є аніс, саме його неповторний аромат і робить самбуку настільки особливою. Що стосується характеристик, то смак пиття солодкий, колір – прозорий, спирт має процентний вміст не менше сорока відсотків.

Оскільки напій став набувати більшої популярності, то обмежуватися одним різновидом не стали, і придумали самбуку, колір якої чорний, синій або навіть червоний. Вся різниця в складі, де можуть, як додаватися якісь інгредієнти, так і забиратися. Найчастіше цей лікер готують з використанням спирту з пшениці, анісу, він повинен бути зірчастим, не обходиться без цукру і квітів бузини, додаються різноманітні витяжки з трав і ягідок. Білу самбуку вважають традиційною і п’ють її з еспресо, різноманітністю фруктів або десертів. Можна також спробувати її разом з сиром. Що стосується червоної самбуки, то у напою яскравий відтінок, який виходить завдяки ватажком з різного роду ягід. Саме через це у цього алкоголю післясмак має фруктові нотки. Що стосується чорної самбуки, то колір її брудно синій, що виходить завдяки екстракту солодки зі спеціями. Саме смак цього напою вважають самим вишуканим і витонченим з усіх.

Кожна серйозна компанія, яка займається виготовленням самбуки, має свій рецепт, використовує якісь певні інгредієнти, які надають або особливий смак і аромат, або колір напою. Важливим є те, що жодна з таких компаній не розкриває точної рецептури приготування лікеру, що б не втратити свою аудиторію, яка вітає тільки певну марку напою.

Оскільки популярність самбуки зростає з кожним днем, і пробують її як молоді люди, так і більш дорослі, але важливо тут інше, а саме культура пиття. Якщо ви не правильно вживайте анісовий напій, але не отримаєте очікуваний результат. Цей вид алкоголю не надто дорогий, що дозволяє досить широкої аудиторії його спробувати. Крім цього подача лікеру має свої особливості, завдяки чому завойовуються все нові і нові шанувальники самбуки.

Для того, що б ефект від напою був той, який планується, і людина не отримав ніякої шкоди для організму, потрібно знати особливості вживання напою і робити це правильно.

способи вживання

Для того, що б випити самбуку, можна використовувати найрізноманітніші способи, і чим більше ви їх знаєте, тим цікавіше вам вживати напій, тому як для кожної ситуації може стати в нагоді якийсь із варіантів. Найкраще довіряти старим і перевіреним варіантам, які вивели ще дуже давно. Саме вони дозволяють вживати алкоголь без відчутної шкоди для здоров’я.

Важливо сказати про те, що чистий самбуку п’ють вкрай рідко, тому як це не безпечно. У такому варіанті дозволяється тільки дуже маленька доза вживання, і краще за все її проводити під час дижестива. Саме використання напою після прийому їжі дозволяє повністю відчути всю палітру кольорів і ароматів. До того ж їжа не заважає цьому процесу і ніяк не впливає на сприйняття самбуки. Якщо ви бажаєте спробувати саме цей варіант, тоді попередньо помістіть пляшку в морозилку приблизно на пів години. Чистий самбука повинна бути обов’язково холодної, що б не нашкодити вашому здоров’ю.

Що стосується ще одного варіанту подачі напою, то він полягає в тому, що використовується велику склянку, куди і заливається самбуку в чистому вигляді, але дуже мало, далі туди ж поміщається два кавові боби. Коли все буде готово, лікер підігрівають і в теплому вигляді випивають за один раз. Цей спосіб придумали ще римляни, і він зберігається в тих краях і досі.

Що стосується іншого способу, то він має вельми цікаву назву «самбука з мухами». У напій, як і в попередньому варіанті, додають зерна кави, але в даному випадку їх три штучки. Гріти вміст не потрібно, його п’ють, як він є. Особливість даного варіанту полягає в повір’я, де говориться, що кожне зерно в анисовом напої уособлює здоров’я, багатство і щастя.

Інший спосіб має назву «вогненна самбука», і в ньому є свої відмінні риси. В першу чергу підбираємо правильний стакан, він не повинен бути більшим, а ось стінки повинні бути потовщеними. Наливаємо самбуку в стакан, підпалюємо і чекаємо того моменту, поки вогонь погасне. Як тільки це сталося потрібно миттєво випити вміст, інакше так і не вийде розкуштувати його повноцінно. Важливо повністю обійтися без закусок, які абсолютно поміняють смак і якості напою.

На особливу увагу заслуговує спосіб вживання напою, який найчастіше обирає молодь, а саме ця вікова категорія і є найбільшою аудиторією в барах. Для проби потрібно взяти стопку, яка повинна бути підготовлена ??спеціально для самбуки. Вмісту наливаємо небагато і підпалюємо. Слід почекати кілька секунд і одним швидким рухом перелити вміст в іншу стопку. Що б скло не тріснуло від високих температур стопочку важливо обертати по колу. Далі будемо використовувати ще і блюдце, на яке зверху кладемо серветку. Стопка повинна бути перевернута прямо на це блюдце. Наступним етапом буде пророблення дірочки в серветочці за допомогою металевої трубочки, яка є у бармена. Пари, які залишилися в першій стопці повільно вдихаются, після чого самбука з другого стаканчика швидко п’ється за один раз. Коли все допиті, потрібно закусити алкоголь декількома зернами кави. Крім цього не рекомендують щось їсти або чимось закушувати, тому, як чистий смак напою відчути буде проблематично.

Є ще спосіб пиття анісової лікеру, в якому напій підпалюється. Налив його в стопку, потрібно підпалити і почекати буквально п’ять секунд, після чого різко задути полум’я і випити напій. Він не буде занадто гарячим, а за рахунок тепла, куди легше і приємніше піде по організму.

Що стосується неординарного варіанти вживання пиття, то до нього можна віднести додавання в нього льоду. Реакція на тепло і холод у напою абсолютно різна, при охолодженні він стає дуже солодким. Правильно буде спершу помістити в стакан лід, далі залити трохи самбуки і додати до цього всього ще трубочку. Дякувати за такий несподіваний варіант напою потрібно іспанців, адже саме вони його і придумали. Після великої популярності на батьківщині, спосіб вживання самбуки з льодом став, визнаний у всьому світі.

Крім цього придумали ще один подібний варіант, коли пляшку поміщають на кілька годин в морозилку. Рідина не замерзне, але буде мати жахливий вплив, що абсолютно неповторно. Найкраще смакує такий алкоголь з цитрусовими. Найбільш підходящі з них це лимон і апельсин. Якщо вам хочеться незвичайних відчуттів, тоді варто вибрати грейпфрут.

У тому випадку, якщо період вживання алкоголю припав на спекотну пору, краще буде розбавити його. Для цього найбільш підходящим варіантом є мінералка, при цьому вона повинна бути холодною. Концентрація готового напою буде один до двох, іноді і один до трьох. Ликера тільки одна частина, а води дві і три відповідно.

У тому випадку, якщо вам хочеться спробувати якесь незвичайне поєднання, то для самбуки характерні такі пари, як молоко, гарячий шоколад, морозиво, вершки і апельсиновий сік. Будь-який з інгредієнтів подається разом з самбукою, в іншій ємності. Пити потрібно все по черзі, і ніяк інакше.

особливості вживання

Для того, що б настільки незвичайний алкоголь припав вам до смаку і не викликав ніяких негативних відчуттів з боку здоров’я, варто знати деякі факти. Перед тим, як ви будете пити самбуку, найкраще щільно пообідати, для того, що б після вже нічого не їсти, тим самим не перебиваючи смак напою. Оскільки в шлунку буде їжа, то шкоди для вашого здоров’я значної ви не отримаєте.

У тому випадку, якщо ви ніколи раніше не пробували вдихати пари самбуки, та й до того ж ви не курець, то перші кілька разів вам буде дуже дискомфортно, тому як субстанція, що отримується вашими легкими, буде для них протиприродною, що викличе незадовільну реакцію. Але, в тому випадку, якщо вам дуже вже до душі напій, ви можете через силу зробити кілька вдихів кожен раз, приходячи в бар, і після цього легкі адаптуються.

Дуже приємним фактом є те, що якщо ви вмієте пити самбуку в розумних пропорціях, то стан сп’яніння для вас не настане. Крім того, запаху перегару не буде чути зовсім, це особливо важливо в разі, якщо ви ще підліток і не хочете, щоб батьки знали, що саме ви вживали. У подружніх стосунках така приємна особливість буде також дуже сприятливою. Крім того, якщо свято або просто веселощі довелося на вечір неділі, а в понеділок на навчання або на роботу, то ваша голова буде абсолютно тверезо міркувати, ніякої різниці ніхто не помітить.

Що слід знати про Самбуці

Ні дивлячись на те, що це алкогольний напій, який за всіма законами повинен приносити шкоду людському організму, з самбукою ситуація йде трохи інакше. У даного напою є і ряд позитивних властивостей, які є завдяки наявності ефірного масла.

Крім цього самбука може допомогти пацієнти з сильним кашлем, добре допомагає боротися з простудними симптомами. Самі древні римляни використовували даний напій як протизапальний засіб, що вже говорить про його користь, тому як засіб перевірений часом і чималим. Помірне вживання даного пиття сприяє зміцненню імунітету і посилення секреції травлення, що викликає здорові апетит і правильний обмін речовин. Що стосується його алкогольної частини, є також невелика користь, тому як вживання його в період стресів допоможе розслабитися і зняти нервове перенапруження. Головне знати міру і вживати напій усвідомлено.

Застосовується самбука і в кулінарії, найчастіше в якості інгредієнта для коктейлів. Вживання цього напою підходить з найрізноманітнішими стравами, як м’ясними, так і рибними, добре він п’ється з десертами, фруктами і сиром. Можна додати зовсім небагато алкоголю в каві, через що у останнього буде куди більш багатий смак і аромат, який ні з ким не порівняти.

Можна сказати, що певної шкоди від самбуки також є, але до нього відносимо ті випадки, коли у людини є непереносимість до якого-небудь із складових елементів пиття, або ж коли п’ється воно в дуже великих кількостях. Жінкам в період вагітності та годування груддю настійно не рекомендують вживати самбуку. Якогось конкретного шкоди не виявлено, але стан дитини від цього напою краще не ставало, а невеликі зміни не в кращу сторону були помічені.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *