Як правильно сервірувати стіл

Всім відомо, що результат святкової вечері багато в чому залежить від сервірування столу, тобто, те, що побачать гості перед собою до початку банкету, надасть пряму дію на їх настрій. Тому сервіровці столу, необхідно надати особливе значення.

Необхідно знати правила сервіровки, так як накривати стіл необхідно виходячи з ситуації, враховувати кількість гостей, близькість запрошених і якість самої церемонії. У цій статті поговоримо про сервіровці столу до сімейних прийомам їжі.

Як сервірувати стіл для сімейного сніданку?

Для того, щоб ранковий прийом їжі приніс домочадцям заряд гарного настрою на весь день, необхідно врахувати всі нюанси. Колірна гамма столу не повинна пригнічувати ще не повністю пробуджений розум, тому скатертину необхідно підібрати нейтральних тонів, з красивим плавним малюнком або зовсім без нього. Центр столу повинен займати піднос з цукорницею, сільницею, вазою з хлібом, так, щоб кожному учаснику трапези було зручно брати все, що йому знадобиться. Навпроти кожного з членів сім’ї необхідно помістити дрібну тарілку, під яку лягає серветка. За правилами етикету, на серветку кладуть столові прибори (зліва від тарілки вилку, а праворуч ніж). Поруч з тарілкою розміщують високий келих для соку і чашку для гарячих напоїв.

Як сервірувати стіл для сімейного обіду?

Обід, це час, коли найбільше хочеться їсти, тому не варто захаращувати стіл непотрібним посудом, тільки все найнеобхідніше. Кращим рішенням є установка навпроти кожного члена сім’ї глибокої тарілки під перше, під яку в якості підставки поміщається плоска тарілка під друге. Під ліву руку кладе вилка, а трохи далі невелика тарілка для хліба, під правою рукою повинна бути ложка для супу, ніж та два келиха (при необхідності). Обідня скатертина повинна бути спокійних тонів, серветки розміщуються на підставках, у місцях, які доступні кожному.

Як сервірувати стіл для сімейного вечері?

Вечеря, як правило, проходить з відсутністю рідких перших страв, тому в сервіровці столу для сімейного вечері, глибокі тарілки не виставляються. Основне місце на столі повинно бути віддано широким і плоским тарілках під закуски. Розташування приладів і посуду мало чим відрізняється від обідньої, доповненням можуть бути різні прикраси створюють атмосферу, наприклад, свічки або дрібні квіти в центрі стола. Скатертина для вечірнього прийому їжі краще вибирати темних тонів, посуд повинна бути однотонною.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *