Як очистити спирт в домашніх умовах

Ще з давніх часів люди займалися приготуванням спиртних напоїв у домашніх умовах. Але отримати насправді хороший продукт, навіть використовуючи першокласний вихідний матеріал, дано не кожному. У чому ж причина? А причина дуже проста. Вся справа в тому, що не всі володіють знаннями, як очистити алкогольний напій власного приготування в домашніх умовах від шкідливих речовин і неприємного аромату.

У статті нижче ми з вами розглянемо кілька найбільш поширених методів, які допоможуть швидко і просто, а головне якісно, спирт очистити від ефірів і сивушних масел. Один з цих методів вам точно знадобиться, і ви зможете пригощати гостей за святковим столом якісним напоєм власного виготовлення.

Як очищається спирт за допомогою звичайної марганцівки?

Багато років перманганат калію застосовують для очищення спирту. Придбати цю речовину можна в аптеці і коштує він зовсім копійки, але кінцевий результат просто чудовий. Отже, щоб очистити домашню горілку, необхідно взяти літр самого напою і всипати пару грам перманганат калію. Після цього добре перемішати і витримати близько десяти годин. Можна залишити на добу, оскільки результат буде краще.

Коли на дні ємності випаде видимий осад, розчин необхідно профільтрувати. Для цього часто застосовують пристрій, виготовлений з пляшки, в якій потрібно відрізати дно, і звичайної вати. Щоб підсилити процес, після додавання марганцівки ємність закривають кришкою і поміщають на водяну лазню на 10 хвилин. Температура повинна бути не менше 60 градусів.

Очищаємо спирт гідрокарбонатом натрію

Досить популярний спосіб, щоб прибрати шкідливі речовини з спирту або самогонки, є гідрокарбонат натрію. У домашньому алкоголь міститься оцтова (этановая) кислота, яка утворюється в процесі окислення. У зв’язку з цим використовується сода для її нейтралізації.

Для цього: беруть харчову соду (10 грам на 1 літр), розводять у воді і одержаний розчин додають в самогонку. Після цього щільно закривають ємність з алкоголем і перемішують. Настоюють протягом півгодини, знову перемішують і витримують ще добу. Зливати самогонку необхідно таким чином, щоб весь осад так і залишився в ємності. Напій фільтрують за допомогою деревного вугілля. Також для фільтрації можна застосовувати вату.

Очищення самогонки яєчним білком або молоком

Серед найчастіше застосовуваних методів позбавлення домашнього алкоголю від шкідливих речовин є і зовсім оригінальні. Приміром, нерідко використовується яєчний білок і коров’яче молоко. Для того, щоб видалити домішки з спирту беруть два яєчних білка, ретельно збитих, і додають в ємність з алкоголем, постійно помішуючи. Після цього суміші дають настоятися, після чого акуратно зливають рідину так, щоб весь осад залишився в пляшці.

Подібним чином можна застосовувати і коров’яче молоко. Воно теж має властивість згортатися при контакті зі спиртом і, захоплювати в осад всі частинки шкідливих домішок.

Чорний хліб для очищення домашньої горілки

Чорний хліб є самим старовинним способом, який допомагає позбавитися від поганих речовин, що знаходяться в самогонке. Але для того, щоб самогонку очистити чорним хлібом, необхідно попередньо використовувати який-небудь інший метод, наприклад, попередній. І вже після цього взяти шматок хліба, помістити в ємність зі спиртним і дати настоятися протягом кількох годин. Як тільки шкідливі речовини вберуться, хліб видаляють. Крім того, такий метод надає самогонке додаткового пікантного аромату.

Очищення самогону низькою температурою

Даний метод вважається найбільш дієвим серед усіх існуючих. При виморожування шкідливі речовини осідають на стінках ємності, і залишається лише найчистіший спирт. Його переливають в іншу пляшку. Варто також відзначити, що даний процес проводять при температурі -29 градусів.

Для тих, у кого немає можливості використовувати цей дієвий спосіб, можна звернути увагу на вугільне очищення, яке теж непогано справляється з поставленим завданням.

Вугільне очищення

У наш час можна знайти просто величезна кількість абсорбентів. Широке застосування серед таких речовин має активоване вугілля. Саме його можна застосовувати для очищення спирту від сивушних масел.

Щоб зробити процес очищення, необхідно взяти таблетки активованого вугілля і подрібнити в порошок. На літр самогонки знадобиться 50 грам вугільного порошку. Змішуємо і наполягаємо протягом тижня. Періодично ємність потрібно добре струшувати. Для хорошого результату рекомендують зробити цей процес два-три рази. При цьому вугілля змінюють кожен раз на новий.

Як покращити запах і смак алкоголю?

Щоб спирт володів гарним смаком і мав приємний запах, його потрібно не лише очистити від шкідливих домішок. Для цього також використовують процес ароматизації.

Ароматизація полягає в додаванні у алкогольний напій ягід, фруктів, трав і різних прянощів. Ще наші предки на Русі для цих цілей застосовували хміль і мед, які здатні повністю знищувати сивушный запах і надавати напою приємних смакових якостей.

Нерідко домашню горілку наполягають на цілющих травках. Це не тільки покращує смак і аромат, але також робить напій лікувальним. Тільки в медичних цілях кількість алкоголю не повинно перевищувати 50 грам на день. Потрібно пам’ятати, що будь-який алкоголь у великих дозах викликає звикання.

Речовини для ароматизації також можна додавати в закваску. Проте смак і аромат у такому випадку будуть менш помітними. Тому краще всього використовувати процес настоювання.

Якщо гості вже майже у вас на порозі, і ви хочете порадувати їх гарним, якісним напоєм, то можна використати наступний метод. Беруть бруски з металу або дерева, покривають їх тканиною і ставлять в каструлю. На них встановлюють пляшки з алкогольним напоєм і кип’ятять протягом однієї години. Після цього домашню горілку охолоджують і подають на стіл.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *