Смачні рецепти пісного меню на кожен день

Для віруючої людини не виникає питань про те, як поєднати святкування Нового року з дотриманням Різдвяного посту, другого за важливістю після Великого. Але це не означає, що їжа повинна бути виключно сухий і не дуже смачною.

На практиці пісне меню, смачні рецепти під час посту на кожен день для якого можна знайти нижче, більше ніж різноманітно. Корисна для багатьох інформація про те, весняні канікули в школі 2016, з якого числа починаються?

Пісні супи

Так як мова йде саме про повсякденному меню, то очолює список перелік можливих варіантів саме гарячих страв, перших і других. Серед них присутні:

  1. Суп зі свіжих або сушених грибів з крупами.
  2. Суп овочевий з кольорової капусти, моркви, цибулі, картоплі, болгарського перцю і зелені.
  3. Юшка рибна, готувати яку можна як з благородних сортів, якщо дозволяють кошти, так і з звичайною річкової риби.
  4. Розсольник пісний з квасолею і солоними огірками.
  5. Щі зелені з замороженого щавлю та іншої зелені.
  6. Борщ класичний, але без м’ясного бульйону.
  7. Суп грибний з локшиною в якості наповнювача.
  8. Суп-пюре картопляний з сухариками, не тільки ситні, але і ідеально підходить при проблемах зі шлунком.
  9. Суп гороховий.
  10. Суп із суміші різних сортів сочевиці з додаванням будь-яких овочів.

І це лише десять ідей того, яким може бути пісне меню, смачні рецепти під час посту щодня з фото для обіду, сніданку та вечері реально існують.

Важливо! Складаючи меню, треба враховувати, що м’ясо і молочні продукти повинні бути в раціоні протягом усього посту, риба дозволена по суботах і неділях аж до останньої суворої тижня посту, так само як і гаряча їжа по всіх днях, крім середи і п’ятниці. Рослинне масло додається до неї у вівторок і четвер.

Другі страви в піст

І тут не складає труднощів знайти щось оригінальне:

  1. Картопля, запечена з грибами.
  2. Смажена картопля в чистому вигляді і з тими ж грибами.
  3. Капуста тушкована.
  4. Рагу з картоплі та інших овочів.
  5. Мексиканська суміш рису, кукурудзи, зеленого горошку, моркви і червоного перцю.
  6. солодкий Плов з сухофруктами.
  7. Рис, томлений з грибами.
  8. Кальмари фаршировані кукурудзою або пережаркой з цибулі і моркви.
  9. Картопля, тушкована з овочами в горщиках.
  10. Каші різноманітні, від гречаної до перлової, в тому числі і з додаванням грибів або овочів.
  11. Вареники з грибами, картоплею, ягодами.
  12. Макаронні вироби, які можна вживати як просто з томатним соусом або домашніми консерваціями, так і з добавками з тушкованих овочів за смаком.

Це аж ніяк не вичерпний список в черговий раз підтверджує, що пісне меню, смачні рецепти під час посту на кожен день для якого підібрати не важко — це не міф. Докладні рецепти для меню поста на кожен день.

Закуски пісні

Враховуючи, що піст триває протягом 40 днів, святкові застілля, не супроводжуються вживанням алкоголю, у цей період також трапляються. Тому меню підбирається не тільки щодня, але і так, щоб можна було порадувати домочадців або гостей.

В якості закусок можна використовувати бутерброди на обсмажених тостах з:

  • шпротами;
  • червоною рибою;
  • оселедцевим паштетом, приготованим з філе риби і яблука. Але лише в тих випадках, коли можна їсти рибу в Великий піст в 2015 році.

Оригінально виглядають на столі фаршировані печериці, як начинку до яких можна використовувати консервовані оливки, червону рибу в поєднанні з м’якоттю самих грибів, пережарку з цибулі і моркви. Єдиний недолік даного рецепту в неможливості отримання золотистої скоринки, яка виникає при запіканні будь-якого виробу з сиром, який в пост заборонений.

Також на стіл можна поставити бутерброди з ікрою, хоча є думка, що без вершкового масла смак їх все-таки програє класичного. Замінити останнім рослинним спредом можливо, так само як і доповнити часточкою лимона, оливкою.

Цікаво! Плануючи пісне меню смачні рецепти під час посту на кожен день для якого знайти не важко, варто пам’ятати, що при сучасному достатку продуктів, які замінюють заборонені, головною суттю самого посту є саме обмеження. Завдяки їм людина повинна очиститися і стати багатшими духовно.

Тому спроба замінити звичайний майонез рослинним, а випічку на основі яєць тієї, в якій присутні, наприклад, яєчний порошок або рослинні жири замість вершкового масла, все-таки є своєрідним торгом з совістю. Зверніть увагу на Різдвяний піст 2016: календар харчування по днях.

Салати пісні

Вони в пісному меню, смачні рецепти під час посту щодня в якому дійсно існують, не менш різноманітні. Серед них:

  • звичайна варена буряк, до якої за смаком додаються зелень з часником або горіхи з сухофруктами;
  • капуста квашена з заправкою з масла;
  • свіжі овочі, якщо масло в день вживання не дозволено, то огірки та помідори можна заправити сумішшю з оцту і лимонного соку;
  • мікс з пекінської капусти з додаванням консервованої кукурудзи або горошку і крабових палочкек (у кращому випадку в них можна знайти частинки риби, але не більше);
  • фруктові салати із заправкою з рослинної йогурту;
  • різні корейські салати.

Корейська морква чудово поєднується з кальмарами, також її можна змішувати з фунчозой, — рисовою локшиною. Баклажани, редьку, капусту і не тільки можна вживати в чистому вигляді ,але не забуваючи про те, що рослинне масло в даних салатах присутнє спочатку, виступаючи в якості консерванту.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *