Скільки часу варити заморожені креветки

Відварені креветки, якщо правильно їх відварити, мають чудові смакові властивості і корисний склад. Вони широко застосовуються в сучасній кулінарії. Морські салати вже прийнято не тільки готувати за святковим датам, але й подавати на звичайний буденний стіл.

Вкрай важливо знати, скільки варити креветки заморожені, адже від цього залежить не тільки їх смак (що впливає на смак всього страви), а також на кількість необхідних корисних властивостей. Якщо креветки зварити правильно, то вони будуть смачними і як самостійне блюдо. Часто їх подають з вином або пивом, навіть коктейлями, соками. Сьогодні креветки входять навіть в список інгредієнтів, коли вибирається, що приготувати на святковий стіл швидко і недорого.

Про рецепти варіння креветок

Як правило, при варінні креветок потрібно використовувати мінімум прянощів. Потрібно багато солі, бо, креветки (як і наші «вітчизняні» раки) добре вбирають сіль. З приправ найбільше підходить сушений або свіжий кріп, а також лавровий лист.

Порада! Якщо будете вибирати для того, скільки варити креветки заморожені необроблені інші приправи, робіть це дуже акуратно. Адже занадто сильні прянощі можуть повністю замінити ніжний смак м’яса.

У більшості наших магазинів креветки продаються саме в замороженому вигляді. Більш того, якщо прочитати упаковку, то можна побачити, що креветки продаються не тільки заморожені, але і вже відварені. Це значно скорочує загальний час, скільки варити креветки після закипання.

Порада! Зрозуміти, що продукт був отварен перед тим, як заморожений, вкрай просто: якщо креветки червоні, то вони вже були відварені. Справа в тому, що свіжі креветки мають сірий колір. Креветки можна навіть використовувати для прикраси святкового столу своїми руками.

Скільки варити заморожені креветки

Пора вже поговорити про точні цифри, скільки варити креветки заморожені після закипання. Все робиться просто, попереднього розморожування продукту не потрібно. Потрібно кинути креветки в киплячу воду і варити буквально 5 хвилин.

Коротко по справі: Якщо креветки варено-морожені, то після закипання води з продуктом, варити його потрібно 3-5 хвилин. Якщо креветки свіжоморожені, тобто, не варені попередньо (відрізняються сірої забарвленням), то варити їх потрібно 10 хвилин.

Королівські креветки і їх приготування

Напевно, ви помічали в магазинах великі королівські креветки. Їх часто використовують для приготування красивих порційних салатів або бутербродів. Варитися такі креветки будуть точно так само як і їхні дрібні зібратися. Але час варіння відрізняється: 10-15 хвилин. Описуваний продукт є у варіантах салату Цезаря.

Чистити креветки потрібно тільки після того, коли вони відварені. Спочатку відривається голова, знімається панцир. Якщо примірники великі, то потрібно буде приділити темну жилку, яка йде уздовж всього черевця по верхній його частині. Креветки можна їсти просто так, відвареними до готовності, додаючи до них сік лимона, різні види соусів.

Рецепти як варити креветки

№1 (без теплової обробки)

Тепер ви точно знаєте, скільки варити креветки заморожені в залежності від того, були вони попередньо відварені чи ні. Тепер же можна розглянути різні способи варіння. Перший полягає в тому, що теплова обробка взагалі відсутня. Це логічно, адже креветки спочатку були відварені, а значить, можна просто розморожувати при кімнатній температурі.

Такий спосіб підготовки продукту до вживання простий, але і смак м’яса не буде сильно захоплювати. Найкраще продукт, приготований цим способом, додавати в салати, для отримання повної гами смаків.

Як можна розморозити відварені заморожені креветки:

  1. Поклавши в прохолодну воду в пакеті (не розкривати);
  2. Обдати креветки, які вже вийнято з пакета, крутим окропом;
  3. Використовувати мікрохвильову піч;

№2 (варіння у воді з сіллю і спеціями)

Найкраще варити креветки, навіть якщо вони вже були попередньо відварені. Готувати в такому разі продукт слід за наступною схемою:

  1. Поставити воду і дочекатися кипіння;
  2. Посолити воду. Причому, солі шкодувати не треба. Середній розрахунок – це 25 грамів солі на літр води. Літра води вистачає, щоб відварити 300 грамів креветок;
  3. Додати прянощі. Ми рекомендуємо лавровий лист і сушений кріп. Важливо, щоб у прянощів не було сильного аромату, який може перебити смак готового м’яса креветок;
  4. Кинути морепродукти в киплячу воду. Вже відомо, скільки варити креветки заморожені і попередньо варені: 3-5 хвилин;

№3 ( в оливковій олії і овочах)

Не настільки поширений варіант варіння креветок, але дуже смачних. Підходить, до речі, і для очищених, і для неочищених морських жителів. Алгоритм дії наступний:

  1. Вилити на дно каструлі 20 мл оливкової олії;
  2. Кинути очищену і помиту цибулину (можна розрізати на дві частини);
  3. Додати пластини 1-2 зубчиків часнику;
  4. Викласти 600 грамів заморожених креветок;
  5. Налитий буквально 150 мл води;
  6. Накрити кришкою і довести до кипіння;
  7. Варити три хвилини з моменту закипання;

креветки Натуральні – це корисний продукт, який прикрашає святкові страви або наш повсякденний стіл. Пам’ятайте про те, скільки варити креветки заморожені, щоб м’ясо завжди виходило м’яким і ароматним.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *