Швидкі і смачні святкові бутерброди (брускетта)

чи Замислювалися ви про те, які бутерброди можна приготувати швидко і смачно? Звичайно, адже це найкраща закуска для скромного сімейного вечора, коли гості вже на порозі або навіть для запланованого розкішного бенкету. Потрібно просто переглянути радянське ставлення до бутербродів і знову внести їх у список гідних закусок.

В Іспанії та Італії бутерброди є важливою і почесною закускою. Правда, там їх називають не інакше, як «брускета». Звичайний радянський бутерброд можна перетворити у вишукану брускетту, якщо нарізати хліб красиво і трохи з двох сторін прожарити його в оливковій олії (можна без олії). Ми пропонуємо варіанти швидких святкових бутербродів, які реабілітують цю закуску і в ваших очах, і в очах (а головне, у роті) гостей.

Запорука успіху: гарна основа

Щоб бутерброди виглядали ефектно на столі, беріть для їх приготування вузький батон, який у нас ще називають «французьким». Також можна використовувати і звичайний батон, але тоді, з допомогою спеціальних формочок, з його м’якоті потрібно вирізати гарну основу для бутербродів.

Варіанти рецептів, які бутерброди приготувати швидко і смачно

З курячим філе (на 8 порцій)

Що буде потрібно:

  • 8 красивих скибочок хліба (можна брати чорний, сірий або білий хліб);
  • Пачка вершкового масла;
  • 400 грамів соковитою відвареної курячої грудки, тільки пам’ятаєте, скільки часу варити курячу грудку за правилами;
  • Шість столових ложок майонезу;
  • Сіль та інші спеції за смаком;

Грудку нарізати дрібним кубиком. Скибочки хліба можна проколоти на гарячій сухій сковороді або в тостері (можна використовувати просто свіжий хліб). Намазати кожен шматочок вершковим маслом. Викласти дрібно нарубленное філе. До майонезу додати сіль і спеції, перемішати. Бутерброди фігурно залити соусом зверху.

Тепер потрібно буде використовувати духовку. Її треба попередньо розігріти до середньої температури і викласти на деко бутерброди. Запікати при температурі 160-180 градусів Цельсія, поки не з’явиться рум’яна кірочка. Скоринка утворюється за рахунок того, що пропікається соус. Важливо стежити, щоб хліб не підгорів, особливо, якщо його вже попередньо просушували на вогні.

З авокадо і лососем

Авокадо чудово підходить для приготування абсолютно різних бутербродів. До речі, ви знаєте, як є авокадо в сирому вигляді? Виглядають будь-які швидкі і смачні бутерброди, приготовані з авокадо, ефектно і красиво. Зі смаком теж не виникає проблем.

Що буде потрібно:

  • 8 шматочків хліба;
  • Один авокадо;
  • 200 г слабосоленого лосося;
  • Один помідор;
  • Сіль, перець;

Авокадо потрібно очистити від шкірки і звільнити від шкірки, м’якоть нарізати дрібним кубиком. Також покришити помідор, з нього теж потрібно попередньо зняти скоринку. Відрізати від риби вісім тонких і красивих смужок, полити їх соком лимона, посолити і поперчити. Тепер хліб проколоти на сухій сковорідці, викласти на нього суміш авокадо і помідори, а зверху скибочку риби.

З беконом і куркою

Якщо ви хочете не простий знайти рецепт, які бутерброди можна приготувати швидко і смачно, а зробити максимально незвичайне блюдо, потрібно змішати кілька видів м’яса.

Що буде потрібно:

  • 100 г бекону;
  • Половинка авокадо;
  • 8 скибочок хліба;
  • Майонез;
  • Куряча грудка;
  • Листя салату;

Треба буде підсушити хліб на сковороді. У цьому варіанті приготування святкових бутербродів використовуємо два шматочки хліба для однієї штуки. М’якоть авокадо дрібно потовкти і полити соком лимона, додати сіль і перець.

Грудку відварити і нарізати тонкими смужками, а бекон до золотистої скоринки обсмажити на сковороді. Важливо бекон потім перекласти на папір, щоб вона ввібрала зайвий жир. Беремо один шматочок хліба, намазуємо тонким шаром майонезу, кладемо м’якоть авокадо, потім курку, листочок салату і зверху кладемо бекон. Закрити другою половинкою хліба, внутрішню частину якої акуратно змастити майонезом.

З помідором і імбиром

Що буде потрібно:

  • Один багет;
  • Два помідора;
  • Одне яйце;
  • Сто грамів твердого сиру;
  • 10 грамів кореня імбиру;

Батон розрізати на акуратні шматочки. Відварене яйце порізати тонкими кружечками. Батон обсмажити на сухій сковорідок, щоб він хрустів. Помідори нарізати дрібним кубиком, а сир натерти на крупній тертці. Кожен теплий шматочок хліба натерти імбиром, потім викласти гурток яйця, помідори і сир. Зверху присипати чорний перцем і можна додати листочок зелені (чудово підійде базилік).

З зеленою цибулею і яйцями

Ще один варіант швидких святкових бутербродів (або повсякденних). Всі інгредієнти доступні, але смак виходить відмінним, навіть взимку з весняними приємними нотками.

Що буде потрібно:

  • Пучок зеленої цибулі;
  • Два зубчики часнику;
  • Два курячих яйця;
  • Столова ложка майонезу;
  • Два шматочки сірого хліба;

Цибулю нашаткувати, часник пропустити через прес. Додати до інгредієнтів майонез, потерти туди ж два зварених круто яйця (використовувати крупну тертку). Вийде салат, який і потрібно намазувати на хліб. Якщо шматочки хліба будуть правильно і красиво порізані, то бутерброди будуть виглядати відмінно. А смак – просто дивовижний. Можна додавати також кальмар, тільки слід пам’ятати, як правильно варити кальмари заморожені, щоб вони були м’якими на смак.

Тепер ви знаєте, які бутерброди можна приготувати швидко і смачно, потрібно тільки почати реалізовувати ці рецепти. Подивіться на фотографії, щоб переконатися, що всі бутерброди можна красиво подати до столу. Головне – правильно поєднувати інгредієнти не тільки за смаком, але і за кольором.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *