Шашлик з курячих крилець: варіанти маринаду

Курячі крильця: маринад для шашлику саме з цієї частини тушки курки може бути дуже різними. Традиційно вважається, що крильця чудово поєднують з медом, але можна маринувати їх в соєвому соусі (щоб отримати азіатські смакові нотки) або використовувати такий традиційний для маринаду цибулю і часник. Можливо, пікнік — це саме ваш спосіб, як відпочити на 1 травня 2015 року.

Пам’ятайте, що готувати шашлик з курячих крилець краще всього на решітці. Якщо ж будуть використовуватися шампури, то кожен шматочок необхідно уважно і акуратно нанизувати: щоб кісточки не стирчали і не звисали, інакше вони швидко перетворяться в угольки.

Важливо! Рецепти маринадів, наведені в цій статті, підходять не тільки для пікніка. Можна сміливо такими способами маринувати крильця, щоб потім запікати їх у звичайній міській духовці.

Варіанти маринаду шашлику з курячих крилець

Маринад з медом і аджикою

Курка, приготована з використанням даного маринаду, вийде ніжною всередині і хрустким зовні.

Що потрібно для рецепта:

  • Кілограм курячих крилець;
  • 100 грамів аджики (можна використовувати томатну пасту);
  • П’ять столових ложок натурального меду;
  • Головка часнику, розділеного на зубчики;
  • Сіль і перець, трохи оливкової олії;

Крильця добре помити і обсушити. Окремо змішати аджику з пропущеним через прес часником. Додати велику ложку оливкової олії і спеції за смаком. Влити мед. Якщо мед дуже густий, то попередньо можна трохи розтопити його на повільному вогні. Тепер влити маринад в крильця, все перемішати і відправити м’ясо для шашлику маринуватися. Мінімальний час маринаду – 12 годин, але, чим більше крильця будуть в цьому соусі, тим пікантніше в підсумку буде смак м’яса.

Маринад з соєвим соусом

Дуже популярні останнім часом курячі крильця в маринаді для шашлику з соєвим соусом. Якщо вам подобаються азіатські мотиви, то можна сміливо брати даний рецепт маринаду на озброєння. Величезним плюсом маринаду є те, що його довго не треба вимочувати. Якщо ви збираєте на пікнік сьогодні вранці, то можна сміливо маринувати крильця саме так (якщо крильця пролежать в маринаді ніч, то це піде м’яса лише на користь).

Що нудно для рецепта:

  • Кілограм крилець;
  • П’ять великих ложок винного оцту;
  • П’ять великих ложок оливкової олії;
  • Чотири столових ложки цукру;
  • П’ять великих ложок соєвого соусу;
  • 60 мл вершків 10% жирності;
  • Столова ложка кукурудзяного борошна, сіль і перець;

Інгредієнти потрібно змішати і на повільному вогні довести до кипіння. Потім остудити маринад і залити м’ясо. Досить крилець побути в соусі 30 хвилин і вже можна їх готувати. Можливо, для пікніка вам знадобляться рецепти, як зробити домашній лимонад.

Гострий маринад з цибулею і часником

Що потрібно для рецепта:

  • Головка ріпчастої цибулі;
  • Шість зубчиків часнику;
  • Один перець чилі;
  • П’ять великих ложок оливкової олії і одна ложка білого винного оцту;
  • Будь-які спеції за смаком (сіль, перець, сушена зелень);

Часник пропустити через прес, а цибулю натерти на дрібній тертці. Перець дрібно нарізати і всі інгредієнти змішати. Залити три гострих інгредієнта маслом, оцтом. Перелити в крильця і перемішати все. Залишити близько 10 годин, щоб м’ясо настоялося.

Незважаючи на те, що цей маринад для шашлику з курячих крилець готується максимально просто, смак виходить пікантним, навіть з нотками вишуканості. Не забувайте змінювати кількість і склад спецій, щоб удосконалити рецепт. Зверніть увагу, які салати під шашлик можна подати.

Тепер ніщо вас не зупинить, щоб зробити курячі крильця з найкращим і смачним маринаду для шашлику. Якщо планується велика компанія і купується відразу багато крилець, то можна спробувати реалізувати відразу три рецепта. В результаті кожен гість пікніка буде дегустатором і зможе порівняти, який смак йому більше подобається: солодкий, східний чи гострий. Експериментуйте і не бійтеся проявляти кулінарну фантазію!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *