Шампанське в домашніх умовах з винограду

Будь-яке свято супроводжується підняттям келихів з шампанським. Цей освіжаючий напій любить практично кожна людина. А все завдяки його свіжості смаку.

Шампанське не обов’язково купувати в магазині. Його можна самостійно зробити вдома з винограду. Доведеться, звичайно, постаратися, так як приготування має певний ризик. Причому це не залежить від вашого професійного рівня, як винороба, пляшка з ігристим може вибухнути і у професіонала. Але хто не любить ризикнути?

Шампанське з домашнього вина

Домашнє шампанське буде відрізнятися від заводського за смаковими характеристиками, але ігристо вино вийде відмінним. Для його приготування потрібен прохолодний льох і домашнє вино в остаточній стадії бродіння.

Для напою використовуються будь-які сорти винограду, але краще всього підходить сорт Шардоне. Приготування шампанського починається так само, як і домашнього вина. Важливо не упустити моменту, коли гідрозатвор починає переставати булькати. У цей момент беруть пляшки з товстим дном, туди розливають злегка грає вино. Ємності добре закупорюють і спускають в прохолодний льох на три місяці, тримають весь цей час в похилому положенні. В останній місяць пляшки ставлять вертикально.

Шампанське з виноградного листя

Ігристий напій можна зробити з молодого листя винограду. Він буде чимось нагадувати вино. Для його приготування додатково знадобиться цукор, сусло і винні дріжджі.

В банку укладаємо крупно нарізані листя винограду, додаємо до 300 грамів цукру з розрахунку на один літр сусла. Заливаємо 2/3 ємності окропом. Посуд гарненько закутуємо і, після досягнення рідини кімнатної температури, вводимо разброженные дріжджі. Процес бродіння запуститися при вмісті ємності в теплі. У цей момент використовуємо гідрозатвор. Зазвичай майбутнє шампанське перестає бродити через тиждень. У цей момент рідину відділяють від листя, розливають по пляшках. Їх витримують у підвалі протягом місяця. При використанні пластикової тари, періодично проводять стравлення газу, щоб попередити розрив. Тепер можна домашнє шампанське дегустувати. Приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *