Самогон на дубовій трісках: рецепти, поради

Ті, хто займаються самогоноварінням, завжди цікавляться, як можна поліпшити напій, надавши йому певного аромату і смаку. Рекомендується для поліпшення якостей самогону, наливати його в дубові бочки і витримувати так певний час, але якщо бочок немає, то замінити їх може дубова кора або тріска (чіпси). Дубильні речовини, які є у рослини, при контакті з самогоном зможуть істотно змінити смак, аромат, а також забарвлення напою. Нижче будуть описані рецепти приготування самогону на дубовій трісці.

Властивості самогону на трісках

Складно описувати корисні властивості спиртного, але якщо порівнювати звичайний самогон з тим, який буде настояний на дубі, то корисних властивостей у останнього буде значно більше, за рахунок дубильних речовин, спиртне зможе легко подолати бактерії, і зніме запалення.

Якщо у людини в роті утворилися виразки з різних причин, рекомендується полоскати рот самогоном на трісках. Тоді можна буде досягти швидкого загоєння ран.

Якщо пити такий напій в помірній кількості, то можна відмінно зігріється після довгого перебування на морозі. Таке зігрівання дозволяє захистити організм від застуди та інших хвороб, пов’язаних з переохолодженням. Головне, під час зігрівання знати міру і не переборщити, адже самогон буде в кілька разів міцніше, ніж звичайна горілка.

Якщо є проблеми з алкоголем, то краще не пити напій, крім того, не рекомендується споживання такого виду спиртного людям страждаючим алергією, вагітним та тим, хто не переносить кору або спирт.

Поради

Зробити настоянку можна з будь-якого виду самогону, незважаючи на зібрану сировину. Оскільки дуб при контакті з етиловим спиртом буде створювати нові речовини, що покращують напій. Виходячи з періоду витримки, якість матеріалу для настоювання, кінцевий продукт може бути з різними нотками аромату і смаку. Подібний алкоголь складно буде порівнювати із звичайним самогоном, легше буде переплутати його з елітними напоями.

Тепер що стосується деяких порад, які потрібно враховувати перед приготуванням напою:

  1. Дубова тріска для самогону – адсорбент, за свій рахунок структури. Капіляри, які є в дереві будуть швидше усмоктувати речовини, що закипають при низьких температурах, до них як раз і відносяться шкідливі складові, які деколи складно виділити при дистиляції напою. За рахунок цього очищення тріскою вийде завжди якісніше.
  2. Навіть самий неякісний самогон за рахунок дуба вийде зробити дуже чистим і м’яким смаком, оскільки в дереві багато речовин біохімічного характеру, які можуть зв’язати небезпечні елементи.
  3. Всі медики стверджують, що такий вид спиртного дуже корисний в помірних дозах і настоянкою можна буде лікуватися від десятка хвороб, а також прибирати різні симптоми.

Для приготування якісного напою, яким можна буде лікуватися або пити на свята слід зробити правильну заготівлю сировини. Звичайно, тріску на сьогоднішній день можна купити в магазинах, але рекомендується заготовки робити своїми руками. Для заготівлі потрібно:

  1. Піти в ліс і знайти дубове поліно. Потім забрати його додому і залишити сохнути при 20-22 градусів.
  2. Коли дерево просохне, потрібно буде зняти з поліна кору (її не викидати, вона підійде для приготування інших напоїв на корі). З отриманого оголеного поліна треба наробити трісок розмірами близько 2х2х10 див.
  3. Коли тріска буде підготовлена, її потрібно покласти в холодну воду на добу, щоб вийшли шкідливі смоли. Кожні 8 годин потрібно міняти воду на чисту.
  4. Потім робиться розчин соди. Для його приготування буде потрібно 2 ст. л. та 10 л води. Зробивши таку суміш слід настояти тріску від 6 годин, але можна і більше.
  5. Далі, тріска миється під проточною водою і перекладається в каструлю, куди вливається очищена вода. Деревину потрібно закип’ятити і залишити кипіти приблизно 45 хвилин.
  6. Далі, каструля знімається з вогню, дерево промивається і сушитися. Сушка проводиться в темному місці від доби, коли тріска трохи просохне, потрібно доготувати її в духовій шафі протягом 2 годин при температурі 150 градусів.

Така заготовка може зберігатися дуже довго, але перш ніж почати робити самогон з тріски, його потрібно злегка підсмажити. Залежно від обжарювання буде залежати смак і запах кінцевого продукту:

  1. Легка обжарювання – напій вийде з ароматами фруктів, ванілі, а також буде віддалено чути копченость.
  2. Середня обжарка – самогон вийде з карамельним і мигдальним смаком.
  3. Сильне обсмаження – настоянка буде мати характерний шоколадний смак, а також яскраво виражений аромат копченого.

Простий рецепт приготування

Ця рецептура сама проста і швидка з усіх представлених в статті. Щоб приготувати настоянку, потрібно настояти тріску з розрахунку 20 грам деревини на літр самогону. Ідеально вийде напій, якщо його фортеця буде приблизно 45 градусів.

Інгредієнти потрібно змішати в скляному посуді, закрити кришкою і залишити для настоювання протягом 3-6 місяців. Витримка проводиться у темному і холодному місці, а перед вживанням напою, тріску слід вилучити і викинути.

Смачний самогон на трісках

Для приготування даної рецептури потрібно:

  1. Самогон – 3 л
  2. Щепа – 60 гр.
  3. Родзинки – 20 гр.

Техніка приготування:

  1. Всі інгредієнти змішуються в банку і щільно закриваються кришкою. Далі, ємність потрібно залишити для настоювання на кілька місяців.
  2. Коли пройде деякий час, напій можна буде пробувати і в результаті має з’явитися виноградний смак, за рахунок родзинок та інші нотки в залежності від ступеня обсмаження трісок.

Дуже добре додавати в самогон та інші види продуктів, які надати певні нотки смаку і запаху:

  1. Мед.
  2. Гвоздика.
  3. Перець чорний горошком.
  4. Перець запашний горошком.
  5. Звіробій.
  6. Ваніль.
  7. Кориця.
  8. Материнка.

Можна класти і інші інгредієнти, все залежить від особистих смакових уподобань. До речі, якщо всі описані інгредієнти перемішати з самогоном і залишити для настою на пару тижнів, то можна отримати дуже ароматне спиртне. Головне, перед вживанням пропустити алкоголь через фільтр.

Можливо рецептів приготування самогону на дубовій трісках не багато, але всі вони будуть володіти різними смаками і ароматами, за рахунок ступеня обжарювання і попередньої підготовки. Одне можна сказати точно – дуб дозволяє облагородити самогон, змінити колір, почистити його і надати певних смакових якостей. Головне, запастися терпінням, але в підсумку вийде домашній коньяк або віскі.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *