Рецепти шашлику з сьомги на мангалі

Щоб приготувати шашлик з сьомги: рецепт на мангалі слід вибирати правильно. Насамперед, це стосується маринаду. На відміну від м’яса, рибу не варто занадто довго маринувати. Рецепти маринадів можуть відрізнятися, але тримати рибу більше декількох годин в маринаді не варто. До речі, це актуально не тільки для сьомги, але і для форелі.

Так як у червоної риби поки ще висока ціна, то найчастіше її готують саме на свята. Навесні і влітку свята прийнято проводити на природі, тому і виникає резонне питання про те, який саме вибрати рецепт для приготування сьомги або форелі на мангалі. Якщо ви збираєтеся на природу, корисно знати засоби захисту від комарів, мошок, гедзів.

Як підготувати рибу

Обов’язково купуйте свіжу червону рибу, яка продається в магазині на льоду. Якщо таких фінансів немає, то допускаються заморожене філе або шматочки. Але, важливо подивитися, щоб риба добре виглядала, мала насичений колір, на ній не було великих шматків льоду або просто наросту морозу.

Рибу потрібно буде помити перед приготуванням шашлику і зняти з нього шкірку. Якщо це філе, то слід видалити хребет і дрібні кістки. Це складний процес підготовки, але далі все буде досить просто. Далі сьомга нарізати порційними шматочками. Червона риба, між іншим, відноситься до корисної їжі від стресу.

Рецепти сьомги (форелі) на мангалі

З часником і імбиром (на гратах)

Що буде потрібно:

  • Шматочки червоної риби;
  • 10 см кореня імбиру;
  • Пару зубчиків часнику;
  • Сухий перець чилі;
  • Сіль;
  • Соєвий соус і рослинне масло;

Основа приготування будь-якого продукту на мангалі – це маринад. Для червоної риби інгредієнти маринаду слід підбирати особливо ретельно, тому що вони можуть зробити м’ясо соковитим і ніжним або, навпаки, висушити його. В даному випадку беруться шматки риби не більше 1,5 см в товщину. Їх слід помити й очистити.

Приготування маринаду починається з того, що очищений корінь імбиру і часник потрібно натерти на дрібній тертці. Додати дві столові ложки вершкового масла, столову ложку соєвого соусу і приправи. Сік одного лимона. Шматочки риби замаринувати буквально на годину поставити в холодильник. Кілька разів перевернути. Потім пекти в мангалі, на вугіллі, протягом 20 хвилин: поки риба не зарум’яниться. Грати, звичайно, перевертати.

Порада! Якщо риба у вас свіжа, то маринад може її зіпсувати. У такій ситуації досить буде соку лимона і мінімум прянощів.

З цибулею і помідорами (на шампурах)

Як ми вже зрозуміли, рецепт на мангалі шашлику з сьомги або форелі залежить саме від маринаду. Так що, саме його варіанти завжди слід тримати під рукою. Хорошою закускою до червоної рибу на мангалі стане часник маринований швидкого приготування.

Що буде потрібно:

  • Кілограм червоної риби;
  • Чотири середніх цибулини;
  • Чотири помідора;
  • Кріп;
  • Рослинна олія;
  • Мелений перець і сіль;

Філе нарізати порційними шматочками. Почистити цибулю і помідор, розрізати на 4-8 частин кожен овоч. Рибу обмазати маслом з усіх. По черзі на шампур насаджувати шматочок риби, цибулі і помідорів. Готувати десять хвилин, повертати. Коли шашлик вже буде готовий, посипати його перцем, сіллю і зеленню.

З лимоном і петрушкою

Що потрібно:

  • Шматочки форелі або сьомги;
  • Лимон;
  • Петрушка;
  • Перець і сіль;

Треба буде рибу помити і натерти перцем, сіллю і соком лимона. Потім викласти на фольгу, присипати петрушкою, загорнути. На чверть години відправити рибу маринуватися в холодильник. Потім шматочки риби викласти на решітку, не розгортаючи, готувати 20 хвилин. А ще загляньте до статті курячі крильця: маринад для шашлику.

Інші варіанти рецепта на мангалі шашлику з сьомги (з розрахунку на 500 грамів риби):

  • Шість маслин, зелений кріп і сік лимона, сіль і чотири столові ложки оливкової олії;
  • 200 мл білого сухого вина, чотири столових ложки соєвого соусу;
  • Їдальня ложка сметани, цибулина, лимон, зелень і сіль;
  • 100 мл оливкової олії, сухого вина, насіння гірчиці і паприка сушена розсипчаста;

Тепер ви знаєте, який рецепт на мангалі шашлику з сьомги вибрати. Важливіше за все правильно вибрати рибу і замаринувати в гарних продуктах. Причому, риба маринується недовго: достатньо до години часу в холодному місці. Залишається тільки побажати приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *