Правильне харчування на тиждень

Зацікавившись правилами здорового харчування, не варто робити різкий перехід в його бік. Оскільки організм, звиклий до напівфабрикатів та різною смакотою, може сприйняти його як сувору дієту. Тому нехай перехідний період буде плавним.

Правильне харчування на тиждень як одна з численних варіацій, яка буде сприяти раціональному розподілу часу та створення необхідного запасу продуктів, оскільки такий підхід до планування свого раціону передбачає в основному самостійне приготування їжі.

Щоб безболісно здійснити перехід на режим раціонального харчування, а також правильно розподілити свій час на його організацію необхідно планувати тижневе меню.

Спочатку бажано не позбавляти себе звичних страв, однак готувати їх потрібно базуючись на постулатах про здорове харчування, використовуючи гриль, духова шафа або скороварку. Потім з представленого списку на кілька днів включити в свій раціон лише страви вечері. І тільки повністю освоївшись з новим підходом до прийому їжі, можна випробувати правильне харчування на тиждень цілком.

Меню на тиждень правильного харчування

Меню понеділка

  • Для сніданку: омлет з овочами; чай, кава.
  • Для другого сніданку: йогурт, курага і арахіс по 50 гр.
  • Для обіду: трохи курячого бульйону з додаванням зелені, шматочок курки (шкуру прибрати), котлета рибна і капустяний салат, чорний хліб, чай.
  • Для полуденка: два печіннячка вівсяних з чаєм.
  • Для вечері: «Грецький» салат і невеликий шматок м’ясо-гриль. Чай з додаванням меду і кориці.

Меню вівторка

  • Для сніданку: каша з пшона, сир. Сік грейпфрутовий.
  • Для другого сніданку: нежирний кефір, банан.
  • Для обіду: печена картопля і половинка грудки курки, будь з овочів, кава.
  • Для полуденка: чорний шоколад, не солодкий зелений чай.
  • Для вечері: запечена риба, салат з фруктів.

Меню середовища

  • Для сніданку: каша з гречки з подрібненої курячою грудкою, кава.
  • Для другого сніданку: сирна маса з додаванням чорносливу і родзинок, чай.
  • Для обіду: порція овочевого супу з селерою, куряча парова котлета з тушкованою капустою, зерновий хліб, будь сік.
  • Для полуденка: кілька кілець ананаса, йогурт.
  • Для вечері: тушкована яловичина з помідорами і парова брокколі, будь-який фрукт (крім банана), м’ятний чай з медом.

Меню четверга

  • Для сніданку: цільнозернові макарони, овочева ікра, чорний хліб, кава.
  • Для другого сніданку: зерновий хліб, сир, помідор, чай з додаванням меду.
  • Для обіду: рисове різотто і порція яловичого гуляшу, кефір, сухофрукти.
  • Для полуденка: пол зефіру, будь-який фрукт, кава, чай.
  • Для вечері: вуха, овочевий салат з креветками.

Меню п’ятниці

  • Для сніданку: кілька сирників зі сметаною, чай з додаванням меду.
  • Для другого сніданку: вівсяне печиво з апельсиновим соком.
  • Для обіду: капустяний суп з яловичиною, картопля тушкована з грибами, кефір.
  • Для полуденка: сир, яйце варене, йогурт.
  • Для вечері: запечене на грилі м’ясо, червоне сухе вино (келих).

Меню суботи

  • Для сніданку: каша рисова молочна, сир, чорний хліб, кава.
  • Для другого сніданку: збиті зі свіжими ягодами вершки.
  • Для обіду: риба тушкована з овочами, трохи квашеної капусти, будь сік.
  • Для полуденка: томатний сік і трохи хлібців з сиром.
  • Для вечері: порція шашлику з салатом із зелені, сухе вино (келих).

Меню неділі

  • Для сніданку: фруктово-сирна запіканка, кава.
  • Для другого сніданку: чай з бісквітом.
  • Для обіду: запечена свинина з овочами, зерновий хліб, компот з сухофруктів.
  • Для полуденка: трохи шоколаду, чашка какао.
  • Для вечері: перець фарширований фаршем з курячого м’яса з сиром, порція коричневого рису, йогурт.

Цей варіант меню є лише рекомендаційними. Правильне харчування на тиждень можна розписати і самостійно, не забуваючи про збалансованість білків, жирів і вуглеводів.


Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *