Настоянка зеленого волоського горіха: рецепти та застосування

Горіх вже дуже давно знайшов своє застосування в різних сферах життєдіяльності людини. Стиглі плоди вживають в їжу як в сирому вигляді, так і їх застосовують у найрізноманітніших кулінарних рецептах. У такому варіанті горіхи смачні і корисні. Однак найбільш корисні вони в іншій своїй формі.

Найбільше вітамінів в горісі знаходиться в недозрілий період, коли горіх ще зелений і не покрите шкаралупою. Саме в цей час вітаміну С в даному продукті більше, ніж в іншому. Зміст його доходить до двох з половиною до трьох тисяч міліграм, в той час як в самих цитрусових їх число не доходить і до ста міліграм. З віком горіх втрачає свої властивості, але не повністю, хоча користі від них стає в рази менше.

Важливо сказати про те, що горіх є унікальним продуктом, хоча він і калорійний, але сприяє нормалізації всіх процесів в організмі, в тому числі обміну речовин, тому люди, що вживають його регулярно, не поправляються, а навпаки худнуть. При цьому у них налагоджуються процеси шлунково-кишкового тракту, поліпшується стан шкіри. Крім цього, горіхи піднімають імунітет і загальну працездатність людини.

Як видно, користі від вживання зелених горіхів дуже багато, тому важливо вміти їх правильно вживати. Самі по собі плоди в недозревшем вигляді не смачні, бо з них рекомендують робити настоянку, яка буде володіти всіма тими ж корисними якостями, але пити яку буде куди простіше.

Для того, що б зробити таку настоянку, потрібно знати правильний рецепт. Варіантів приготування може бути кілька, і готовий результат може бути різним, важливо те, що користь від таких напоїв буде очевидна.

Рецепти

Для того, що б ваше настоянка вийшла правильною, тобто містила в собі максимум корисних властивостей, потрібно збирати горіхи у відповідний час. Для настою важливо брати сировину, коли воно в стадії молочності. Що б відрізнити, який горіх вам підійде, потрібно всього лише спробувати проколоти шкірку горіха, або надрізати її. У разі потрібного нам періоду, вам буде дуже просто працювати з горіхом, він буде податливим і м’яким. Всередині стан продукту також важливо, як і зовні. Горіх повинен бути світлим, перетинки м’якими, а якщо його розрізати, всередині буде субстанція, схожа на желе. Саме так повинен виглядати горіх, який підбирають для виготовлення настойки.

Найбільш поширеним рецептом настоянки є приготування її за допомогою горілки. Наполягають таку рідину протягом двох тижнів. Для того, що б ваш рецепт був правильним, варто дотримуватися пропорції. Кількість продукту має становити тридцять або сорок штук. Горіхи потрібно розрізати на шматки і помістити в ємність. Якщо ви хочете зберегти максимум користі плодів, то роботу з ними потрібно робити відразу ж після того, як їх зірвали.

Горіхи, які були подрібнені, викладають в затемнену банку і заливають літром горілки. Все ставиться в темному місці два тижні на відстоювання. Пі роботі з зеленими горіхами важливо знати, що вони сильно впливають на шкіру рук, забарвлюючи її у коричневий колір, для того, що б уникнути таких неприємностей, важливо працювати в рукавичках.

Як тільки пройде два тижні настоянка буде готова, вона набуває темний колір і дуже ароматною. Вживати її потрібно в кількості однієї столової ложки тричі за день, після того, як ви прийняли їжу.

Крім такого варіанта, можна приготувати настоянку на спирті. Для цього беремо сімдесяти відсотковий спирт, горіхи в кількості тридцяти або сорока штук. Сировина обробляється також, але сам процес настоювання триває два дні. Те, що вийшло потрібно процідити і розбавити водою. Концентрація розведення зводиться один до одного. Кажуть, що при додаванні в даний рецепт меду в кількості двадцяти п’яти грам, корисні властивості стають ще більшими. Цей варіант п’ють у тих же дозах, але по чайній ложці тричі на день. Час прийому, до того, як ви почали їсти.

Є ще один варіант приготування настоянки з горілкою і медом, але масова часто другого компонента тут набагато більше. Для того, що б зробити таку настоянку потрібно взяти сотню молочних горіхів, які ріжуть на чотири частини і складають у бутель ємністю три літри. Мед повинен бути рідким, а кількість його становить вісімсот грамів. Горілки потрібно літр, вона заливається в бутель з горіхами і медом. Весь вміст перемішується і закривається кришкою. Наполягаємо в темному місці протягом двох тижнів. Важливо те, що час від часу потрібно струшувати бутель з вмістом.

Крім настойок можна зробити з таких горіхів навіть лікер. Для цього треба взяти кілограм зелених горіхів і залити його спиртом. Фортеця його повинна бути сімдесят відсотків. У ємність до горіхів і спирту поміщається двісті грам цукру, і все настоюється протягом трьох тижнів. Час від часу потрібно струшувати ємність з горіхами. Те, що вийшло треба вживати кожен день по одній столовій ложці, перед тим як ви будете їсти. Найкраще робити це два, а то і три рази за день.

Якщо раптом ви не можете перенести спирт або горілку, або ж просто не хочете їх вживати, можна приготувати настоянку за допомогою цукру. Властивості продукту залишаться абсолютно ті ж, змінюються лише інгредієнти.

Для приготування такої настойки беремо молочні горіхи у кількості одного кілограма і кіло цукру. Горіхи дрібно ріжуться і засипають в бутель ємністю три літри. Зверху засипається цукор, після чого все щільно закривають кришкою. Відстоюють цю настоянку протягом місяця в темному місці. Для потрібного результату, час від часу бутель струшують. Горіхи почнуть пускати сік і змішати з цукром, утворюючи настоянку темного кольору. Саме її вживають тричі на день до прийому їжі.

Застосування настоянки

Настоянка з зеленого горіха допомагає уникнути багатьох проблем зі здоров’ям, позбутися деяких недуг і суттєво поправити свій стан здоров’я. Дуже корисно вживати настоянку з горіхів у разі: гормональних проблем, як у жінок, так і у чоловіків, авітамінозу, запалення слизових оболонок, мастопатії, колітів, гастритів, атеросклерозу, онкологічних захворюваннях, та інше. Жінкам настоянка допоможе у випадку безпліддя, викиднів, працюючи в уражених зонах, знижуючи ризик повторного негативного результату.

У випадку, якщо у вас є проблеми з щитовидною залозою, то горіхові настоянки будуть вам дуже корисні, бо в них є той, необхідний, рівень йоду, який життєво важливий для людини. Якщо ж ви просто хочете захистити себе від можливих проблем такого роду, горіхова настоянка вам буде першим помічником.

Горіхова настоянка має дуже широкий спектр дії, вона допоможе навіть у тому випадку, якщо у вас в організмі з’явилися паразити. Що б позбутися від цих небажаних мешканців вашого організму, потрібно вживати настоянку на спирті протягом місяця. Дозування становить дві столові ложки тричі на день.

Крім того, настоянка з зеленого горіха допоможе вам загоїти рани набагато швидше, ніж це відбувається зазвичай, тому, як горіхи впливають навіть на саму кров. Вони беруть участь у лімфатичних процесах, допомагають уникнути таких хвороб, як лейкопенія і лейкоцитоз, а також інші, пов’язані з порушенням роботи в даній системі.

У тому випадку, якщо у вас важка робота, багато стресів і негативних факторів, які на вас впливають, то настоянка з горіха допоможе і тут. Вона допоможе зняти втома від робочого дня, підвищить стресостійкість, знизить дратівливість. Навіть сон стане міцніше і глибше, коли ви будете вживати цю настоянку.

У тому випадку, якщо ви намагаєтеся, вести здоровий спосіб життя, і прагніть правильно харчуватися, займатися спортом, вам все одно потрібно підтримувати організм здоровим, для цього просто ідеально підійде настоянка з молочного горіха. Вона і рівень йоду буде тримати в нормі, і підвищить рівень життєвих сил, тонус, додасть енергії і сил. Крім того, перебуваючи в такій чудовій формі, у вас і настрій буде куди вище, ви будете бадьорі і веселі.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *