Настоянка з заморожених вишень на горілці: рецепт і приготування

Смачний алкоголь столі — невід’ємний атрибут будь-якого свята. Ароматна настоянка із заморожених плодів вишні займає особливе місце. Багато людей використовують дану настойку замість ліків.

Рецепт приготування вишнівки

На сьогоднішній день є безліч рецептур, у кожного любителя-винороба є свій секрет, родзинка настоянки. Найбільш поширений серед безлічі класичний рецепт. Він включає в себе лише 3 інгредієнта:

  • вишню;
  • цукор;
  • горілку.

Перед тим як почати готувати настоянку, необхідно підготувати вишню. Вона повинна бути досить стиглої, насиченого борового відтінку і соковитою. Деякі сорти вишні досить солодкі, тому цукор можна додавати менше, ніж заявлено в рецепті.

Для того щоб надалі у настоянки був приємний і особливий смак, плоди вишні злегка підв’ялюють на сонечку. Викладіть в 1 шар вишню на звичайний картон або газету і вже через кілька днів один з інгредієнтів настоянки буде готовий.

Пропорції настоянки

Для приготування в домашніх умовах вам потрібно:

  • 3 кілограми стиглих вишень;
  • півкіло цукрового піску;
  • 2,5 літра горілки.

Необхідно вишню промити, засипати цукром і влити алкоголь, а далі справа техніки.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *