Консервування дуже смачних помідорів на зиму
Ось і настала пора консервування помідорів на зиму, дуже смачні томати можуть вийти за різними рецептами, але в даному матеріалі ми зібрали три варіанти приготування. Це вибір редакції, адже працюють у нас тільки жінки і вони, звичайно, після роботи в період середини осені зайняті саме заготовками.
Можна робити смачні помідори на зиму не тільки з оцтом, але у власному соку або з лимонною кислотою. Хоча, що й казати, найсмачніший розсіл (особливо, з похмілля) виходить саме на оцті. Але інші варіанти теж мають право на існування. Отже, переходимо від слів до справи і робимо консервовані помідори на зиму, дуже смачні з лимонною кислотою, оцтом та іншими інгредієнтами. А як зробити борщ на зиму в банках: рецепти.
Смачні рецепти консервування помідорів на зиму
«Пальчики оближеш»
Що потрібно:
- Три кг помид.;
- Головочка чесн.;
- Дві цибулини;
- 3 ст. л. олії раст.;
- Пучок петрушечки;
Для заливки:
- 1л води;
- 50 мл ст. оцту;
- 1 ст. л. сольки;
- 3 ст. л. цукру;
- 0,5 ст. л. перчика;
- лаврове листя;
Помідори для цього рецепта можна консервувати в цілому вигляді, а можна різати, тут вже як кому більше подобається. Краще вибирати для консервування плоди невеликі, але стиглі і щільні. Воду використовувати тільки питну.
Викласти у підготовлені банки крупно нарізану зелень, пласти часнику. Вилити олію (береться столова ложка теплої олії на літрову банку). У помидорках зробити проколи зубочисткою, щоб під впливом гарячого маринаду плоди не лопнули. Тепер сухі помідори викласти в банку, туди ж відправити кілька щільних кілець цибулі.
Зробити маринад на основі води, оцту та інших зазначених інгредієнтів. Холодні помідори залити киплячим маринадом. За цим рецептом доведеться стерилізувати банки з закачуванням та маринадом 15 хвилин, а потім можна закупорити загортання і ставити на охолодження. А ще ми підкажемо зелені помідори на зиму: рецепти з фото, пальчики оближеш.
Мариновані (на 3 л. баночку)
Що потрібно:
- Червоні помідори, щоб повністю заповнити банку;
- П’ять зубків часнику;
- 6 листочків смородинки, вишні;
- Пара парасольок укропчика;
- Дві лаврушечки;
- Десяток горошкового перцю;
Розсіл:
- На літр води;
- По 1 ст. л. цукру, солі і оцту;
Це варіант, як проводити консервування помідорів на зиму, дуже смачних без стерилізації. Потрібно банки промити і кришки підготувати. На дно сухої банки викласти зелень і зубки часнику (можна порізати на 2-4 частини). Залишити лише парасолька кропу і пару зелених листків. Щільно викласти помідори. Залити окропом, дати 10 хвилин постояти і злити воду. Закип’ятити цю воду ще раз, знову залити помідори на 10 хвилин.
Третій раз цю ж воду злити, закип’ятити з сіллю, цукром і оцтом. Залити помідори, викласти зверху відкладений кріп і зелене листя, закатати. В перевернутому вигляді залишити закатку, щоб вона охолола, потім можна переносити томати на постійне місце зберігання.
Мариновані з гвоздикою
В принципі, консервування помідорів на зиму, дуже смачних можна проводити без оцту. У даному рецепті оцет буде, але його зовсім мало: десертна ложка есенції. Зате, не вимагається додаткова стерилізація банок перед закупорюванням. Найулюбленіші заготовки на зиму: помідори у власному соку.
Що потрібно (на 2 л.):
- Два кг томатів;
- Головка часнику;
- 1 ч. л. оцту концентрованого;
Для розсолу:
- 1 л. води;
- 2 ст. л. солі;
- 5 ст. л. цукру;
- 7 горошин перець;
- 7 сухих гвоздик;
- Пара листків смородинки і парасольки укропчика;
Помідори помити і видалити плодоніжку. Це потрібно зробити акуратно, не пошкодивши шкірку. Тоді томати пропитают розсолом краще, але збережуть гарний зовнішній вигляд. У кожен помідор вставити зубчик часничку і викласти в банку. Зі свіжими овочами можна приготувати салат з помідорами і руколою.
Залити томати в банку крутим окропом, витримати 10 хвилин. Потім воду злити в каструлю, в неї ж викласти сіль і цукор, кип’ятити 10 хвилин. Потім додати інші спеції і варити ще кілька хвилин. Розсіл розлити по банках і вже у банку додати чайну ложку оцту. Можна закочувати.
За такими рецептами проводиться консервування помідорів на зиму, дуже смачні помідори виходять в будь-якому варіанті приготування. Але не забувайте, що готувати консервацію, як і будь-які інші страви, необхідно виключно в гарному настрої.