Друге вино: як робити, поради, рецепти

Друге вино має не такий насичений смак, як перше. Його готують з макухи – це залишки від первинного вина. Макуха краще не вкидати, з нього може вийти чудовий напій.

Для того щоб приготувати друге вино, потрібно використовувати макуху, цукор і воду, горілку або спирт додавати заборонено. Скільки потрібно наливати води, визначають від кількості вичавленого соку. Цукор насипають приблизно сто вісімдесят — триста грам на літр рідини. Від того, скільки буде додано цукру, і визначається міцність напою.

Щоб вино початок добре бродити, його поміщають в скляну ємність. Від цього безпосередньо залежить процес бродіння і стан макухи.

Як правильно готувати вино

Приготування вина відбувається таким чином:

  • Цукор треба добре розчинити у воді, щоб не було осаду;
  • Сироп наливають в ємність з макухою;
  • Ємність добре закривають і витримують при температурі 21 градус;
  • Коли друге вино припиняє бродити, його проціджують і наливають в чисту пляшку. Тривалість бродіння становить від одного до десяти місяців;
  • Готове вино, переносять в льох, і залишають його там дозрівати, приблизно на півроку.

Рецепт вина з макухи і світлого винограду

Щоб приготувати друге вино з світлого винограду:

  • Беремо високу посуд і наливаємо в неї мезгу, один до одного, і так щоб в ємності залишилося небагато місця;
  • Під час приготування, температура в приміщенні повинна бути від вісімнадцяти до двадцяти п’яти градусів. Також потрібно простежити, щоб сонячні промені не потрапляли в те місце де ви готуєте;
  • Коли піна у вині трохи вщухає, вино фільтрують і віджимають кашку;
  • приготовлений відвар всипають цукор, один кілограм на десять літрів. Потім приблизно через сім днів додають ще раз цукор, в тій же кількості. Спочатку горло ємності, в якій знаходиться вино, накривають папером, а через десять днів папір, змінюють на гумову рукавичку і залишають невеликий отвір в палець;
  • З того моменту, коли ми насипали другу порцію цукру, повинно пройти тридцять днів. Після цього ми повинні зняти з вина осад, і залишити бродити ще на місяць;
  • Потім з приготованого вина знову прибирають осад і переносять бутель в темне, трохи прохолодне місце, приблизно на кілька місяців для того, щоб вино посвітлішало.

Вино з макухи і чорного винограду

Друге вино домашнього приготування з чорного винограду можна подавати до святкового столу. Цей напій припаде до смаку гостям, які не люблять сильно міцних напоїв.

Цей рецепт вина розрахований приблизно на дванадцять — п’ятнадцять порцій.

Інгредієнти:

  • Цукор, один кілограм;
  • Вода, п’ять літрів;
  • Макуха чорного винограду, п’ять кілограм.

Що ми будемо робити з макухою чорного винограду:

  • Кладемо мезгу в пляшку і заливаємо сиропом, приготованим з води і цукру. На один кілограм макухи, приблизно один літр рідини;
  • Напій залишають бродити, до тих пір, поки шкірка не почне втрачати колір;
  • Пляшку добре запечатують гумовою рукавичкою;
  • Приготовлений напій проціджують, і наполягають без макухи;
  • Через кілька днів вино пробують і розливають по пляшках.

Також з макухи в домашніх умовах можна приготувати чачу. Вона вийде смачна і з приємним фруктовим ароматом.

Друге вино, стане прекрасним доповненням до вашого столу. Дотримуйтесь пропорції правильно і дотримуйтесь рецептурою, і тоді ви отримаєте відмінний напій.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *