Для самих улюблених: три рецепти тортів у вигляді серця

Рецепт торта у вигляді серця можна шукати по абсолютно різних приводів. Але точно відомо, що ці приводи будуть приємними. На День 14 лютого, на річницю весілля, знайомства або першого побачення. Такий десерт буде актуальним навіть на дитячому дні народження, адже він виділяє любов.

Не кожен рецепт торта можна адаптувати саме під таку романтичну форму. Щоб випічка вийшла вдалою, необхідно вибирати тільки актуальні та перевірені рецепти. У цій статті holiday-ledi зібрала три відмінних рецепту торт у вигляді серця.

Важливо! Найкраще використовувати для випікання і формування такого торта спеціальну форму. Але, якщо форми серця немає вдома і ніде зараз її купити, то є чудовий вихід. Підійде звичайна кругла форма, а на картині показано, як можна скласти з круглого коржа правильне і красиве сердечко.

Рецепти торта у вигляді серця

З збитими вершками

Необхідні інгредієнти (для тіста):

  • Чотири яйця;
  • 100 грамів цукру;
  • 60 грамів борошна;
  • 20 грамів крохмалю;
  • 30 грамів какао;
  • 30 грамів розтопленого вершкового масла;
  • Чайна ложка червоного харчового барвника.

Для крему:

  • 300 мл вершків 33%;
  • Дві столові ложки цукру;

Для прикраси:

  • 100 грамів білого шоколаду;
  • 100 г чорниці (будь-якої іншої ягоди);

Приготування тіста для цього торта у вигляді серця починається з збивання чотирьох жовтків і половини цукру. Потім збити білки, щоб утворилася густа піна, і додати до них цукор. Збивати ще трохи, а потім з’єднати обидві маси. Всипати борошно, крохмаль і тридцять грамів какао. Розмішати ложкою від краю до середини. Потім додати вершкове масло і барвник. До речі, масло не повинно бути гарячим. Вилити у форму для випікання і відправити на 25 хвилин у розігріту духовку. Дати постояти коржам близько восьми годин. Потім розрізати корж навпіл.

Для приготування крему вершки збиваються з цукром, і коржі промащуються кремом між собою, а також з усіх боків. Посипати тертим білим шоколадом і перед самою подачею прикрасити ягодами.

Зі сметаною і горіхами

Необхідні інгредієнти (для коржів):

  • 150 грамів вершкового масла;
  • Три яйця;
  • Склянка цукру;
  • Три грами розпушувача;
  • 50 грамів натурального квіткового меду;
  • Склянка борошна;

Для просочення:

  • Чайна ложка квіткового меду;
  • Півсклянки води;
  • Третину склянки цукру;

Для начинки:

  • 150 грамів сметани;
  • 200 грамів горіхів (краще всього підходить фундук або мигдаль, але можна брати волоські горіхи);
  • Півбанки згущеного вареного молока;

Для декору:

  • Плитка темного і білого шоколаду;
  • Половинка коробки вафельних прикрас;

Треба взяти три ємності. В одну налити воду і поставити її на плиту. Другу покласти на парову баню. У третій змішати яйця і цукор. Збити міксером до отримання стійкої піни. В другу каструлю натерти вершкове масло (попередньо заморозити в морозилці) і влити мед. Розтопити на водяній бані, постійно помішування. В кінці додати розпушувач. Додати до медової суміші яєчну суміш, і все остудити.

Тепер додати в остигле тісто просіяне борошно. Незважаючи на борошно, тісто має бути помірно рідким. Залити половину формочки, а другу частину тіста залишить для другого коржа. Випікати при 170 градусах до зарум’янювання тесту. Також приготувати другий корж.

Розрізати кожен корж на дві частини, все вийде чотири заготовки у формі серця. Тепер потрібно на паровій бані розчинити мед з цукром – це буде для просочення коржів. Просочити кожен корж солодкою водою. Щоб приготувати крем, потрібно з’єднати сметану зі згущеним молоком, збити міксером і відправити в холодильник. Горіхи дрібно порубати і додати в охолоджений крем.

Тепер викладати коржі один на одного, кожен шар просочувати кремом. Потім потрібно приготувати декор, для чого слід розтопити на паровій бані темний і білий шоколад. Половинку торта змастити темним шоколадом, а половинку – світлим. Прикрасити на свій розсуд вафельним або будь-яким іншим кондитерським декором.

Шоколадний торт з малиною

Необхідні інгредієнти (для тіста):

  • Три яйця (відокремити білки від жовтків);
  • Великий білок;
  • 200 грамів цукру;
  • 85 грамів борошна;
  • Три столові ложки какао порошку;
  • Півтори чайних ложки порошку для випічки;
  • Щіпка солі;
  • 120 мл олії;
  • 80 мл води;
  • Чайна ложка екстракту ванілі;

Для крему:

  • 120 г жирних вершків;
  • Щіпка екстракту ванілі;
  • Дві столові ложки цукру;
  • Половина ложки какао порошку;

Для ганаша:

  • 230 грамів шоколаду (наламати дрібними шматочками);
  • 180 г жирних вершків;
  • Дві столових ложки вершкового масла;
  • Столова ложка коньяку (можна не додавати);

Для прикраси:

  • Малина;
  • Малиновий соус;

Духовку розігріти до 180 градусів. Форму змастити маслом і присипати борошном. Для приготування тіста до білків додати білок і накрити плівкою, довести до кімнатної температури. Потім змішати всі сухі інгредієнти і відставити у бік. Збити масло, воду і ваніль. У міксері збити жовтки і повільно влити в жовтки суміш олії. Поступово додати суху суміш, не перестаючи збивати. Тепер білки збити до піни, додати ваніль і ще трохи збивати, додати цукор і викласти до основного тесту.

Випікати торт у вигляді серця по цьому рецепту треба 45 хвилин. Потім охолодити корж і приступити до приготування крему. З’єднати вершки, екстракт ванілі і какао, додати цукор. Збити все міксером, потім накрити кришкою і на півгодини поставити в холодильник. Збити ще раз. Коли торт охолоне, розрізати його на два коржі.

Верхній шар торт покласти вниз, розподілити на нього крем і покласти зверху другий корж, злегка притиснути. Обмазати залишками крему і накрити поліетиленовою плівкою. На дві години відправити в холодильник. Щоб приготувати ганаш, вершки треба довести до кипіння, а потім залити ними шматочки шоколаду. Перемішувати міксером, додавши бренді. У центр відпрацював торта вилити ганаш і розподілити по всьому торту. Перед подачею на стіл ще раз охолодити, прикрасити свіжою малиною або малиновим соусом.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *