Чим відрізняються суші від ролів

В нашій країні дуже популярна східна кухня, вона змогла навіть витіснити деякі західні страви. І чим далі, тим більше збільшується кількість китайських і японських ресторанів в містах і навіть в селищах.

Багато людей вже давно знайомі з особливостями східної культури, але є і такі, які не знають, чим виділяються японські страви з риби і рису і як відрізнити роли від суші.

Дуже часто люди йдуть поїсти суші, а замовляють роли, тому що в нашій країні вони дуже схожі, і немає такого розмаїття цих двох страв, як в країні висхідного Сонця. Так як же відрізнити суші від ролів зовні? Чим відрізняються суші від ролів?

Суші – це національне японське блюдо, яке в 17 столітті прийшло з Південної Азії, де використовували для консервування риби варений рис. Але перш ніж з’явилися справжні суші, популярні в наші дні, минуло кілька століть. Це страва, яку японці називають «сусі», робиться виключно з рису, сирих морепродуктів і спецій.

Сама назва цієї страви було взято з англійської мови, а любов до японської кухні в нашій країні виражається до тих страв, варіант яких був популяризован американцями. Навіть така традиція, як суші додому, теж прийшла до нас з Америки.

Поняття суші є узагальненим, а роли просто відносяться до різновидів суші. Назва цієї страви походить від англійського слова «roll», яке позначає скручувати. Такі суші-рулети, виготовлені із стандартного набору інгредієнтів, і називаються ролами.

В процесі приготування на аркуші пресованих водоростей укладається рис, а потім начинка. Далі цей лист згортається за допомогою бамбукової циновки. Потім отримані рулети розрізаються на частини і подаються до столу з імбиром, соєвим соусом і васабі, так само, як і всі суші.

Існують і такі види ролів, коли рис знаходиться зовні, а лист, який називається норі, – всередині.

Ще бувають солодкі, гарячі роли. А сьогодні з’явилися і такі роли, начинка яких додається в млинці.

У нас в країні в суші люблять додавати майонез, чого не роблять у Японії. Східні роли, в нашій країні, просто більше підлаштовані під смакові уподобання народу. Також і доставка піци в Бутово пропонує своїм клієнтам будь-які види цієї страви, які можуть задовольнити навіть самих вишуканих і вимогливих гурманів.

Ще в 70-х роках були винайдені автомати, які здатні самі виготовляти суші і видавати їх вже запечатаними в плівку. Такий апарат може замінити роботу відразу декількох десятків людей, але багато хто воліє це страви, зроблене людськими руками, і вважають, що його неповторні смакові якості залежать не тільки від компонентів, а й від професійних якостей сушист.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *